İstanbul Havalimanı'nda 3 Boyutlu Tarama Sistemi
web-sitesi-fiyatlari
Bagaj kontrolleri için geliştirilen 3 boyutlu CT Tomografik Tarama Sistemi, İstanbul Havalimanı'nda ilk defa kullanılmaya başlandı. Dünyadaki çok az havalimanında kullanılan sistem, yasa dışı maddeleri anında tespit ediyor.

Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle İstanbul Havalimanı'na getirilen sistemin yanında Yutucu Tespit Cihazı'da kullanılmaya başlandı. Valizleri bulundukları yerde 3 boyutlu olarak tarayabilen sistem valizin içini net bir şekilde görüntüleyebiliyor. İnsan vücudunu da tarayan sistem bu işi 7 saniye gibi kısa bir sürede tamamlıyor. Özellikle yutularak taşınan yasa dışı maddeleri tespit etmek için oldukça başarılı bir sistemdir.

Sistem Sayesinde Yasa Dışı Ticaretin Önüne Geçiliyor

İnsan yükünü en aza indiren sistem için açıklama yapan Muhafaza Memuru Meral Alacapunar, bagajı yerinden kımıldatmadan 3 boyutlu olarak görüntülenmesinin denetimleri kolaylaştırdığını aktardı. Sistemin valiz içini net olarak görüntülediğine değinen Alacapunar, havalimanındaki yasa dışı ticaretin önlenmesi için önemli bir adım olduğunu da ifade etti. Kaçakçılar için en sık kullanılan geçiş noktalarından birinin de İstanbul Havalimanı olduğunu söyleyen Alacapunar, yeni sistemin yasa dışı ticareti önlenmek için atılmış büyük bir adım olduğunu aktardı.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları