okunma
İçeriğin Özgün Olması Ne Demektir?
Yazılarınızın çok daha fazla kitlelere ulaşılabilmesi için SEO uyumlu, özgün ve okunaklı olması gerekmektedir. Yazılan yazılarda geçen cümlelerin daha önce internet sitelerinde yayınlanmamış ve başka yazarlar tarafından kullanılmamış olmasına özgün içerik denmektedir. Eğer yazılan içerik, önceden başka sitelerde yayınlanmış ise Google yeni yazılan içeriği önemsemiyor ve bu yüzden de arama motorlarında kullanıcılar tarafından bulunamayacaktır.
Özgün olmayan içerikle yazılan makaleler, sadece ilgili sitelere eklenebilmekte fakat diğer kullanıcılar tarafından erişilememektedir. Bu da yazılan konu ile ilgili istenen hasılanın elde edilmemesi anlamına gelmektedir. Örnek olarak bir ürünün veya hizmetin satışını kapsayan bir içerik yazılmış ve özgün değilse, hedef kitlelerden bu içerikler için geri dönüş beklememek gerekmektedir.
Özgün İçerikli Makaleler Nasıl Olmadır?
Makalenin özgün olabilmesi için yapılması gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Özgün bir makalede bulunması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:
1. İçeriği hazırlayan kişiler makaleler içinde kendi çektikleri fotoğrafları kullanmalıdır. Eğer başka bir yerden alınmış bir resim kullanılacak ise mutlaka resim üzerinde değişiklikler yapılması lazımdır. Bu da resme bir yazı veya efekt eklemek şeklinde olabilir.
2. Özellikle internet üzerinden indirilerek kullanılacak olan resim ve fotoğrafların üzerinde, makalenin ekleneceği site ismi haricinde başka bir site ismi bulunmamalıdır.
3. Yazılacak içeriklerin kelime sayısı da önemlidir. Uygun bir içerik 250 ile 1500 kelime arasında olmalıdır.
4. Noktalama işaretleri, yazının güzelliğini ortaya koyan ve anlam bütünlüğünü sağlayan en önemli araçlardandır. Yazılan içerikte noktalama işaretleri doğru kullanılmalı gerekirse bu konuda yardım alınmalı ve yazı bittikten sonra, bir başkası gibi okunarak içerik kontrol edilmelidir.
5. İçerik içinde aynı kelimeler çok fazla tekrar edilmemeli ve yazı akıcı olmalıdır.
6. Makaleler hikaye tarzında yazılmalı, bu yüzden de paragraf kullanımına dikkat edilmelidir.
7. Makale içerisinde kullanılan cümlelerin uzunluğu, okuyucuları sıkmayacak şekilde olmalıdır.
İçeriğin Özgün Olduğu Nasıl Kontrol Edilebilir?
Yazılan içerikler, smallseotools.com adresi kullanılıp daha önceden yayınlanıp yayınlanmadığı kontrol edilebilir. Bu işlemi yapmak için söz konusu adrese girilerek, yazılan makale kopyalanıp text below başlıklı bölüme yapıştırılmalıdır. Daha sonra ise, güvenlik bölümünde verilen kontrol harfleri ilgili kutucuğa yazılıp, Check Plagiarism yazan buton tıklanmalıdır. İşlem sonucunda yazılan içeriğin ne kadar özgün olduğu yüzdelik olarak öğrenilmektedir.
iQhaber'e Ekleyeceğiniz İçerik Nasıl SEO Uyumlu Hale Getirilir?
Yazılan içeriklerin SEO uyumlu olması çok önemlidir. Bu sayede oluşturulan makaleler arama motorlarında daha üst sıralarda bulunur. Yazıların arama motorlarında üst sıralarda bulunması ise daha çok kullanıcıya ulaşması ve daha çok geri dönüşün elde edilmesi demektir. İçerikleri SEO uyumlu hale getirmek için uygulanması gereken kurallar şunlardır:
Başlık ve Meta Açıklama Nasıl Eklenir?
1. Yazılan makalelerin başlıklarına, anahtar kelime kullanılarak başlanmalıdır. Başlıklar 65 karakteri geçmemeli ve en az üç kelimeden oluşmalıdır.
2. Meta açıklama kısmı, 165 karakteri geçmemeli ve anahtar kelime ile başlamasına dikkat edilmelidir. Okuyucuyu meraklandıran, içerik ile ilgili biraz ipucu veren, bazen basit soru işaretleri, bazanse bitmemiş cümle kullanımı okuyucuların gerçekten ilgili bağlantıyı tıklamaya teşvik edebilir.
3. Anahtar kelime, makale içinde en az bir defa başlık olarak kullanılmalıdır.
4. İçerik kısmında ise, anahtar kelimelerin kullanılmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Bunun kuralı ise, yazının ilk ve son 60 ile 100 kelimeleri arasında anahtar kelime kullanılmasıdır. Anahtar kelimeler kalın, altı çizili veya italik olarak belirgin hale getirilmelidir. ayrıca daha önceden de belirttiğimiz gibi kelime sayısı 250 ile 1500 arasında olmalıdır.
5. Ana görsel bölümünün altında bulunan etiketler kısmı kesinlikle kullanılmamalıdır.
İçeriklere Video ve Resim Ekleme
Yazılan makalelerin daha özgün ve ilgi çekici olmasını sağlamak maksadı ile video ve resim eklenebilir. Ana görsel bölümünden resim ekleme yapılmamalıdır. Makalenin içerik kısmına ve ana görsele resim eklemek için alt kısımdaki resim ekle butonu tıklanarak, bilgisayarda yüklü olan resimler eklenebilir. Eklenen resim ana görsele otomatik eklenecektir. Resim boyutu 650*350 piksel 300 dpi çözünürlükte olmalıdır.
Video ekle butonu tıklandığında ise, çıkan panelin video adresi bölümüne istenilen adres girilerek (Youtube ve Dailymotion gibi) video eklenebilir.
Diğer Hususlar
Kullanıcılar internet üzerinden arama yaptıkları zaman, genellikle yazılarda kullanılan anahtar kelimeler sayesinde sitelere ulaşırlar. Bu nedenle başlık kısmında anahtar kelime kullanılması ve başlığın ilgi çekici olması çok önemlidir. Ayrıca, içeriklerin mutlaka başlığı açıklayıcı nitelikte ve bilgilendirici kaliteli olması lazımdır. İnsanlar kaliteli ve değerli içerikleri arkadaşları ile paylaşır. Buda sizin yazınızın daha fazla kitleye ulaşmasına vesile olur. En önemli hususlardan biri de makalenin yayınlanmadan önce tekrar kontrol edilmesidir, çünkü yayınlandıktan sonra müdahale edemezsiniz.
Kaliteli içerikler oluşturarak interneti ve Dünyayı daha güzel bir yer yapalım.
Comments
0 comment