İnternette Görünür Olabilmenin Önemi
web-sitesi-fiyatlari
İnternet Üzerinden Hizmet Satışı Nasıl Yapılır

 İnternetteki ticaret hacmi her geçen gün artmaktadır. Son yıllarda ticari ve ekonomik alanda büyük bir gelişme gösteren internet, günümüzde ticaret hayatında yer alabilmek için bulunulması gereken bir mecradır. Bütün bankaların internet üzerinden işlem seçenekleri, hatta birçoğunun sadece internet alışverişlerinde kullanmak üzere tasarladıkları sanal kart ve banka hesapları bulunmaktadır. Bununla birlikte başta uluslar arası alanda marka değerine sahip büyük firmalar olmak üzere milyonlarca firma internet üzerinde yer edinmiş durumdadır.

İnternet Üzerinden Hizmet Satışı Nasıl Yapılır

İnternet Üzerinden Hizmet Satışı Nasıl Yapılır

Sadece internet üzerinden hizmet vererek kısa sürede büyüyen firmaların da olduğu düşünülünce, rekabet gücünü arttırmak ve firmanın geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmak için internetin ne kadar önemli bir mecra olduğu ortaya çıkmaktadır.

sisal

İnternette yer almak avantajlı olduğu kadar, şirketin geleceği için son derece elzemdir. Ancak daha pratik bir mecra olmasına rağmen burada geniş kitlelere ulaşabilecek biçimde yer almanın kolay olduğu söylenemez. Bu büyük bir çaba gerektirir. Çünkü internet bilgi akışının her saniye yenilendiği bir mecradır ve kullanıcıya aynı anda onlarca siteye erişim imkânı sunmaktadır. Hizmet verdiğiniz alanda arama yapan kullanıcılar, aynı alanda birçok web sitesiyle karşılaşacaktır. Tüm bunların arasından sizin firmanızın sitesinde göz gezdirebilmeleri için sitenizin hem arama motorlarında ulaşılır olması hem de kullanıcının sitenizde devam etmeye ikna olacağı bir tasarıma sahip olmanız gerekmektedir.

Öncelikle sitenizin görünür olması gerekir. İnternet üzerinden ulaşmanız gereken kitle, hizmet verdiğiniz ürün ve hizmete ihtiyaç duyan ancak firmanızdan haberdar olmayan kitledir. Firmanızın binlerce web sitesi arasından görünür olmasının tek yolu SEO yani arama motoru optimasyonu uyumunu sağlayabilmektir. Arama motorlarına kayıt olan her site, botlar tarafından incelenirler ve bu incelemeler sonucunda tasarım, içerik gibi kriterler göz önüne alınarak belli puanlar kazanırlar. Sitenin arama motorlarındaki yerini bu puanlar belirler. Kalitesiz ve kopya bir içerik sitenizi arama motorlarında görünmeyecek sıralara itecekken iyi bir içerik üst sıralara çıkmanızı sağlayacaktır. Akıcı ve kaliteli bir üslupla kaleme alınan içerik hem kullanıcının ilgisini olumlu anlamda çekecek hem de sitenizi üst sıralara taşıyacaktır. Bunu sağlamak için web tasarım seo hizmeti almanız faydalı olacaktır.

Bununla birlikte sitenin görsel tasarımı ve arayüzü de oldukça önemlidir. Firmanızın web sitesinin kullanıcıyı ikna edici nitelikte olması gerekir. Burada reklamcılık pratiğinde bulunan bazı bilgileri hatırlatmakta fayda var.

 

Logo tasarımı, reklam görsellerinin oluşturulması, kişiyi birkaç saniye içinde ikna etmeye yöneliktir. Çünkü ilk intibah birkaç saniye içinde oluşur ve kaybedilen bir intibahı tekrar kazanabilmenin olanağı yoktur. Sitenize giren bir kullanıcının devam etmeye ikna olması için sitenin iyi bir görselliğe sahip olması gerekir. Tasarımın hem görselliğe hitap edecek biçimde olması hem de firmanızın ürün ve hizmetine uygun bir şekilde ilgi çekici olması gerekir. Bunu sağlamanın en iyi yolu kurumsal web tasarım alanında uzman kişilerden yardım almaktır.

 

      İnternet siteniz, firmanızın web ağındaki kurumsal kimliğini teşkil etmektedir. Burayı sadece bir reklam mecrası olarak görmemeniz gerekir, zira reklam çalışmaları sosyal medya üzerinden de yürütülebilir ancak internet sitesi tıpkı şirketinizin ofisi veya mağazası gibi önemli bir yerdir. Firmanızın sağlam temeller üzerinde yükselmesi internette yer alabilmekten geçer. Sitenizin görsellik ve içerik uyumuna sahip olması onu hem görünür kılacak hem de kullanıcılar için ikna edici olmasını sağlayacaktır. Tüm bunları sağlayabilmek için alanında uzman bir web tasarım İstanbul ekibinden hizmet almak faydalı olacaktır. İnternette görünür olabilmek için uzman kişilere danışmanız önemlidir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları