İnternet sitesi kurma yolunda bilmeniz gerekenler
web-sitesi-fiyatlari
Teknolojinin gelişmesiyle günümüzde neredeyse bütün işlemler internet sayesinde kolaylıkla halledilebilmektedir.

Teknolojinin gelişmesiyle günümüzde neredeyse bütün işlemler internet sayesinde kolaylıkla halledilebilmektedir. Bu nedenle web sitelerine olan yönelim günden güne artmaktadır. Hem ticari amaçla hem de kişisel amaçla kullanılan web siteleri tasarımlarıyla da oldukça dikkat çekmektedir. Artık ilgi toplamak için daha da profesyonelleştirilen siteler hazırlanırken uzman yardımı almak siteleri daha da ön plana çıkarmaktadır. Bu nedenle internet sitesi kurma sürecinde dikkat etmeniz gereken noktaları yazımızda bulabilirsiniz.

Web sitesi nasıl kurulur?

Web sitesi nasıl kurulur?

İnternet sitesi kurulumu öncelikle profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Amatör siteler hem müşteri çekemeyecek hem de sizi ön plana çıkaramayacaktır. Bunun yanında Web Tasarım uzmanları tarafından kurulan bir site, siteye giren kişileri farklı sitelere yönlendirecek karmaşıklıkta olmayacaktır. Renkler kişilerin gözlerini yormayacak sadelikte ayarlanmalı ve kişinin sitede gezinmesi kolaylıkla sağlanabilmelidir. Uzmanlar tarafından yapılan sitede aynı zamanda indirimli ürünler gibi göz önünde olması gereken kısımlar da ayrı şekilde gösterilmektedir. Bu şekilde düzenlenen bir site kurulduğunda tıklanma sayısı da daha yüksek olacak ve sesinizi duyurduğunuz insan sayısı artacaktır.

 

sisal

İnternet sitesinin avantajları nelerdir?

Günümüz yoğun iş temposu ve stresli yaşantılar kişilerin mağazalara ve yapmaları gereken işlere ayırdıkları zamanda da azalmalara sebep olmaktadır. Bu nedenle bireyler internetten alışverişe ve online işlemlere yönelmiştir. Bu şekilde daha fazla kişiye ulaşılmakta ve daha kısa sürede daha büyük kar elde edilebilmektedir. Oluşturacağınız etkili web tasarımı ile siz de ürün ve hizmetlerinizi kolaylıkla müşterilerinize iletebilirsiniz. Masrafsız bir şekilde internet sitesi kurma hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz tasarım ile bir marka yaratabilir ve farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Kaliteli bir Web Tasarım sizi diğerlerinden üstün ve farklı kılacaktır. Profesyonel kişiler tarafından yapılan internet sitesi ile yapılan aramalarda üst sıralarda yer alabilirsiniz.

İnternet sitesi ile ilgili bilmeniz gerekenler

Web sitesi, webdeki sayfalar; metin, görsel ve animasyon şeklinde bilgi aktaran veya hizmet sunan sayfaların tümünü kapsayan bir doküman topluluğudur. Kullanıcılar bir web sitesine, HTTP veya HTTPS protokollerinde aşağıdakileri içeren adresleri kullanılır:

 

www : World Wide Web

alanadi :Alan Adı Sistemi

com : Üst seviye alan adı

İnternet sitesi 1991'de keşfedilip geliştirilmeye, sonrasında 30 Nisan 1993'te CERN sayesinde WWW ön eki ile internet kullananların erişebileceği hale getirildi. 12 Nisan 1993 tarihinde ODTÜ'den Ankara-Washington arasındaki hat ile Türkiye'deki  ilk internet bağlantısı gerçekleşti.

Bir Web sitesi 2’ye ayrılır.

Statik web sitesi

Statik bir web sitesi, az güncellenen sitelerdir. İçerik sık sık değişikliğe uğramaz. Genellikle uzun süre değişiklik olmayan sitelerdir. Ziyaretçi yok denecek kadar azdır. Site ,siteyi oluşturan kişi tarafından düzenlenir. Statik internet sitesi web tasarımı yaparken;

 

  • HTML,
  • XHTML,
  • DHTML,
  • CSS,
  • SWF,
  • JAVASCRIPT ve JQUERY

kullanılır.

Dinamik web sitesi

Dinamik bir web sitesi, her kullanıcı için özel olarak oluşturulabilir.Her kullanıcı, bir siteye kullanıcı adıyla girdiğinde diğer kullanıcılardan değişik bir içeriğe erişebilir. Bu farklı içerik, Web sitesinin renkleri, teması, müzikleri  şeklinde olması muhtemel. Günümüzde ki popüler siteler dinamik sitelerdir. Bu dinamikliği oluşturmak için kullanılan farklı diller vardır.

Dinamik bir Web sitesinde kullanılan dillerden bazıları;

  • ASP.Net
  • ASP
  • PHP
  • JSP
  • CFM

2008 yılı başlarında Web 2.0 doğmuştur. Bu yeni nesil web sitesini ifade eder. Hız ve kodlama olarak  değişen bir şey olmamakla birlikte; renk farklılıkları, daha zarif geçişler, yuvarlak köşeler, kontrast renklerin birlikte bulunması gibi kombinasyonlarla oluşturulabilir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları