Güney Kore'nin Nisan Ayı İhracatı Beklenmedik Bir Şekilde Düştü
web-sitesi-fiyatlari
Güney Kore ticaret bakanlığından yapılan açıklamada, Nisan ayında ABD'ye yapılan ihracatın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 oranında gerilediği belirtildi.

Avrupa Birliği'ne yapılan ihracatlar yüzde 21,2 düşerken, Vietnam'a yapılan sevkıyatlar bir yıl öncesine göre yüzde 17,6 düştü.

Güney Kore'nin nisan ayında ihracatı azaldı. Bunun üzerine ülkenin ticaret görünümü ile ilgili endişe duyulmaya başlandı. Hükümet verilerinin Salı günü yaptığı açıklamaya göre, ihracatlar bir önceki yıla kıyasla % 1,5 azalarak 50,1 milyar dolara düştü. Ekonomistler ise yüzde 4,1 büyüme bekliyordu.

      Güney Kore'de İthalatlar yüzde 14.5 oranında artarak 43,4 milyar dolara yükseldi, bu oran ekonomistlerin öngördüğü orandan daha düşüktü, ancak Mart ayında görülen revize edilmiş yüzde 5,2'lik artış görüldü. Güney Kore'de bu ay, önceki ayın  biraz altında, 6.6 milyar dolarlık bir ticaret fazlasıyla sonuçlandı.

       Baş ekonomist, Lee Sang-jae, “İhracatlar kaymış ancak küresel talepte keskin bir gerileme ve düşüş olarak görmeye gerek yoktur, çünkü sevkiyatlar Mart'ta olduğu gibi 50 milyar doları aşmıştır” dedi.

Lee, ihracatın nispeten yüksek bir bazda etkilendiğini belirtti. Ve  Nisan 2017'de, gemilerin teslimatında yüzde 23,8 oranında tampon büyüme görüldüğüne de vurgu yaptı.

      Asya'nın dördüncü büyük ekonomisi olan ve dünyanın önde gelen akıllı telefon, ekran, otomobil ve gemi tedarikçilerinden bazılarına ev sahipliği yapan Güney Kore, Nisan ticaret rakamlarını yayınlayan ilk büyük ihracatçı ülke konumundadır.

Salı günü yapılan ticaret bakanlığı verilerine göre, ticari güce sahip ekonomi, bilgisayar çipleri, otomobilleri ve gemileri için küresel talebin az olması nedeniyle, 2017 yılında görülen büyüme hızının biraz azaldığı belirtildi.

      Trump yönetiminin büyük ticaret ortaklarından gelen bazı ihracatlara yönelik sert tarifeleri, Güney Kore'nin en büyük ticaret ortağı olan Çin dahil olmak üzere birçok ülkeden karşı önlemleri tetikleyerek, küresel ticaret gerilimini tırmandırabilir.

Daishin Financial Group'ta bir ekonomist olan Lim Hye-youn, “ABD ile Çin arasında hala küresel talebi etkileyecek ve Güney Kore ihracatını zedeleyecek bir ticaret savaşı riski var” dedi. Lim, Güney Kore'nin bu yıl yüzde 7'lik ihracat büyümesini yüzde 9'a çıkarmasını bekliyor.

      Güney Kore ticaret bakanlığından yapılan açıklamada, Nisan ayında ABD'ye yapılan ihracatın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 oranında gerilediği belirtildi. Avrupa Birliği'ne yapılan ihracatlar yüzde 21,2 düşerken, Vietnam'a yapılan sevkiyatlar bir yıl öncesine göre yüzde 17,6 düştü.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları