okunma
İlham ile eş anlamlı olan girişimcilik çalışmaları için girişimci ruhlu biriyseniz bilmeniz gerekenler bazı ön hazırlıklar vardır ve bu hazırlıklar birden fazladır.Girişimcilik ruhu için profesyonel destek muhakkak alınmalıdır. Ayrıca deneme yanılma yöntemi ile değil doğru planlama ile girişimciliğe adım atılmalıdır.Bir diğer önemli nokta girişimcilikte ülkenin kriz dönemleri iyi değerlendirilmelidir. Küçük esnaf olarak başlayan daha sonra dev şirketlere dönüşen nice girişimcilik örneği vardır. Planlama, uygulama ve süreklilik ile istenilen girişimcilik hedeflerine ulaşmak mümkündür.
Nedir Bu Hazırlıklar
Girişimcilik aşamasının ilk adımı zamanında ve doğru yapılan Planlama ile ilgilidir.Planlama hangi ticari aşama için yapılacak ise bunun için öncelikle yatırımı geri alarak kara geçmek ve sonrasında ticari ağın sürekliliğinin sağlanması planlama ile yapılır. Ticari işletme öncesi alt yapı, donanım, ekip ve pazarlama taktikleri planlamanın içerisinde yer alır. Üretim ve müşteriye ulaştırmak girişimciliğin ikinci temel taşıdır. Üretilenin talep karşılığında ve talebi karşılayacak şekilde olması teknoloji kullanılarak üretim hedef kitleye ulaşmalıdır.
Konu Hakkında Bilinmesi Detaylar
Girişimcilik için gerekli bir diğer adım fizibilite çalışması. Bu alandaki konu başlıkları geniş yelpazede tutulmalıdır. Nedir bu geniş yelpaze
- Müşteri kazanma
- Yeni pazarlama tekniği
- Bölgenin ticari ihtiyacı
- Lojistik durum
- Sürdürebilirlik
- Müşteri tüketim pörtföyü
Sponsor Bulmak
Girişimci bir ruha sahipseniz ve bu ruhunuzu gerçeğe dönüştürmek için maddi imkanınız yok ise sponsor bulmak girişimcilikte çok önemlidir. Yerel yönetim desteği, sivil toplum kuruluşları, bankalar, tüzel ya da gerçek kişiler bu girişimcilik ruhunda yanınızda yer almalıdır.
Comments
0 comment