Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg Girişimcilik Hikayesi
web-sitesi-fiyatlari
Mark Zukenberg girişimcilik hikayesi gün geçtikçe herkes tarafından merak edilen hikayeler arasında yerini aldı. İşte sizlere Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg Girişimcilik Hikayesi.

Şimdi dünyanın en engin isimleri arasında yer alan Mark Zukenberg, üniversitede kurduğu Facebook ile bu üne sahip oldu. Facebook kurucusu Mark Zukenberg girişimcilik hikayesi gün geçtikçe herkes tarafından merak edilen hikayeler arasında yerini aldı. Sakin ve şatafattan uzak bir hayat yaşayan Zuckerberg, küçük bir siyah araba ile hayatına devam ediyor.

12 Yaşında İlk Başarı

12 Yaşında İlk Başarı

Atari Basic’i kullanarak Zucknet adlı bir mesajlaşma programı geliştiren Zuckerberg, bu dönemde sadece 12 yaşındaydı. Küçük yaşlarda yakaladığı bu başarı onun bu alanda ilgisinin olduğunu da ortaya koyuyordu. Oyun kodlama konusunda başarılı olan ünlü isim, lise yıllarında bilimsel çalışmalar ile ödül dahi alıyordu. Babası diş hekimi olan Zuckerberg’in annesi ise psikologtur. Zuckerberg’in facebook macerası ise 2002 yılında Harvard Üniversite’sine giriş yapması ile başlıyor.

sisal

Facebook Kuruluyor

Facebook Kuruluyor

Harvard dünyanın en iyi okulları arasında gösterilirken Zuckerberg, okulun yurt sitesini hackleyerek bir uygulama yapmayı başarıyor. Burada öğrencilerin fotoğraflarını koyduğu bir uygulama geliştiriyor. Üniversite güvenlik önlemlerinden dolayı uygulamayı kontrol etmeye başlıyor. Fakat facebook kurucusu bu yolda kararlı adımlar ile ilerliyor. İkinci sınıfa geldiğinde ise okulu bırakıyor.

Sosyal Ağ Büyüyor

Sosyal Ağ Büyüyor

2012 yılına gelindiğinde site milyarlarca kullanıcıyı ağırlıyor. Karşılaştığı zorluklardan asla pes etmeyen Zuckerberg, küçük yaşlardan itibaren araştırmaya ve öğrenmeye meraklı bir şekilde hayatını devam ettiriyor.

Hali hazırda;

• Whatsapp

• İnstagram

• Facebook

Gibi dünyanın en fazla kullanılan platformları ise Zuckerberg tarafından yönetiliyor. Dünyanın sayılı zenginleri arasında gösterilen başarılı ismin büyük başarısı bu zenginliği genç yaşlarda yakalamış olmasına da bağlanıyor.

Zuckerberg ve Evliliği

Zuckerberg ve Evliliği

Üniversite yıllarında eşi Chan’a aşık olan Zuckerberg, sonraki yıllarda eşi ile evleniyor. Sade ve dingin bir hayat yaşayan ünlü isim 30’lu yaşlarda dünyanın en zengin isimleri arasında olmayı başarıyor. Ayrıca Zuckerberg gibi dünyanın en zengin ismi ve eşi ölmeden servetlerinin yüzde 99’unu dağıtmayı planlıyor. Sürekli aynı kıyafetleri giyen ünlü isim kapsül gardırop denen tarzı benimsiyor. Böylece az eşya ile çok mutluluğu yakalamayı da başarıyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları