Diyabet İle Ağız Kokusuyla Bile Karşılaşabilirsiniz
web-sitesi-fiyatlari
Diş hekimi ve ağız diş sağlığı kurucu ortaklarından Umur Arıkan yanlış beslenmenin temel alındığı obezite ve diyabet hastalıkları için ağız kokusu ve diş sağlığının önemini vurgulamış, bu konuda nelere hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ve nelere özellikle dikkat edilmesi konusunda bilgi verdi.

Ağız Yaralarını İhmal Etmeyin Diyabet Geliyorum Diyebilir

Ağız kokusu her insanda farklı olabileceği gibi diyabetli kişilerinde ağız kokularında farklılıklar gözlenir. Uzman bir hekim tarafından fark edilirse anlaşılabilir.Ağız içinde oluşmuş yaraların birden fazla sebebi de mevcuttur. Şeker hastalarının dikkat etmesi ve şeker seviyesindeki düzene önem vermeleri durumunda bile ağız yaraları oluşabilir. Tam tersi de düşünülebilir. Şeker seviyesi kontrol altına alınamıyorsa da yaralar ağız içinde oluşmaya devam eder. Diş hekimi tarafından hastanın şikâyetleri doğrultusunda gerekli yönlendirilmesi yapılması gereklidir.

sisal

Şekerin Kemiği Eritmesi İle Diş Kayıpları Yaşanır

En büyük sorunlardan biri olan şeker hastanın diş etinde kemik desteğinin çekilmesine neden olur. Bu şikâyetler üzerine dişlerin sallanması ve yerinden çıkması gibi durumlar gözlemlenirken duruma bağlı olarak damak yapımı da damak üzerinde ciddi sıkıntılara sebep olmaktadır. Bunun yerine implant tedavisi önerilir.Eksik ve dökülen dişleri tamamlamak hasta için de daha kullanışlı ve uzun ömürlü olacaktır.

Şeker Hastalarının Diş Eti Hakkındaki Yanlış Fikirleri

Dt. Arıkan “diyabet ve şeker hastalarının standart olarak bildikleri bu tarz rahatsızlıklar içinde olan kişilerin diş çekiminin yapılamayacağı yönünde yanlış düşüncesi olarak belirtti.” Devamında “ kişiler hasta ya da değil diş tedavisi mümkündür. Dikkat edilmesi gereken konu şeker hastası olan kişinin ekstra özen gösterilmesi gerektiği ve iyileşme aşamasının sağlıklı kişilere göre farklı olacağının unutulmaması gerektiğidir. Diyabet hastalarının kontrollü olması gerektiği unutulmamalıdır.”

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları