Borsada Hisse Senedi Neden Tavan Olur?
web-sitesi-fiyatlari
Tavan tavan gidecek hisseler nasıl bulunur, Borsada Tavan yüzde kaçtır? Hisse senedi nasıl yükselir?

Hisse senedi alım satımı yaparak iyi şekilde birikim elde etmek isteyen insanların sayısı oldukça fazladır. Günümüzde hisse senetleri en iyi yatırım araçlarından biri olarak görülmektedir. Uzun veya kısa vadeli stratejilerle insanlar hedeflerine uygun olarak bunun üzerine yatırımlar yapabilmektedirler.

Hisse senetlerinde meydana gelecek değer artışları oldukça iyi bir biçimde kazançların elde edilmesine bir olanak sağlar. Bu yönde bir etki meydana geldiğinde yatırımcılar çok harika şekilde hedeflerine ulaşma şansını elde ederler.

Borsada hisse senetlerinde bir değer artışı olması birçok farklı etken bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Bunun oluşmasında genel olarak arz ve talep dengesinin önemli bir rolü olduğu açık bir şekilde görülmektedir.

Arz ve Talep Dengesinin Önemli Etkileri

Hisse senetleri genel olarak dinamik değer artışları konusundaki desteğini arz ve talep dengesi durumundan almaktadır. Çeşitli türden hisse senetlerini satın almak isteyen insanların sayıları arttıkça bu durumda borsada hissenin tavan olmasına yol açar.

Popülerlik ve o hisse senedine yönelik iyi bir ilginin olması daima bu konuda kişileri satın alım yönünde teşvik eder. Bu durum ise önemli bir ölçüde hisse için harika seviyede değer artışlarını meydana getirir. Borsada hisse alan bazı kişiler çoğu durumda o hisseleri elden çıkarmak konusunda bir istek içerisinde de olabilmektedir.

Bu durum ise o hisse senedi için biraz beklenmedik düşüşleri meydana getirir. Genel olarak bakıldığında hisse senedinin tavan olması durumu için daha çok elden çıkarma değil satın alımların fazla olması gerekmektedir.

Mikro ve Makro Sebepler

Borsada hissenin tavan olmasında birtakım mikro ve makro sebeplerin de etkilerinin olduğu gözlenebilmektedir. Mikro sebepler genel olarak şirketlerin çalışma sistemleri ve şirket cirolarının düşmesi gibi ve buna benzer hususları içerir. Makro sebepler ise dünya ve ülke ekonomisinin gidişatı ve faiz oranlarındaki değerlemelerle ilgili birtakım durumlardan oluşur. 

Sizde bu konudaki deneyimlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. 

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları