2020 Volkswagen e-Up Teknik Özellikleri
web-sitesi-fiyatlari
2020 Volkswagen e-Up Teknik Özelliklerini sizler için araştırdık.

Alman otomotiv devi Volkswagen firmasının 2020 yılında ürettiği elektrikli araçlardan bir tanesi olan e-Up modeli kendi segmentinde yer alan diğer araçlara göre daha uzun menzilli olması ile dikkat çekmektedir. Batarya kapasitesinin fazlasıyla arttırılması, aracı tercih edilebilir kılan nedenlerden bir tanesi.

sisal

Volkswagen e-Up Genel Bakış

Elektrikli otomobil ailesinin yeni üyesi Volkswagen e-Up, yenilenen tasarımı ile göz doldurmaktadır. Oldukça şık bir iç tasarıma sahip olmasının yanı sıra, geniş oturma alanlarının bulunması da araçta dikkatleri çeken özelliklerden biridir.

Volkswagen e-Up Donanımları

Volkswagen firmasının yeni elektrikli modelinde donanımsal açıdan pek çok özelliğin yer aldığı görülebilir. LED gündüz farları, 6 adet hava yastığı, standart, eco ve eco+ olmak üzere 3 farklı sürüş modu, geri dönüş kamerası, şerit takibi ile şerit değiştirme asistanı gibi donanımsal özellikler araçta bulunmaktadır.

Volkswagen e-Up Enerji Kapasitesi

Önceki modeli ile karşılaştırıldığı zaman aküsü aynı görünmesine rağmen enerji kapasitesinin oldukça yükselttiği görülebilir. Volkswagen e-Up modelinde brüt kapasitenin diğer modele göre neredeyse iki katına çıktığı aracın genel özelliklerine bakıldığı zaman anlaşılmaktadır.

Volkswagen e-Up Enerji Tüketimi

Volkswagen'nin 2020 yılında satışa sunduğu e-Up modeli enerji tüketimi ile uzun ömürlü bir kullanım sağlamaktadır. 18.7-36.9 kWh brüt kapasiteye sahip olan araç, ortalama 12.9-12.7 KWh enerji tüketimi yapmaktadır. Gerçek sürüş koşulları göz önüne alındığında, bir akü şarjından 260 km'ye kadar sürüş deneyimi elde edilmektedir. Batarya boşaldığı zaman, doğru bir akım üzerinden bir saatlik zaman dilimi içerisinde %80'lik oranda dolum sağlanabilir.

Volkswagen e-Up Performans Özellikleri

Performansı ile göz dolduran e-Up elektrikli otomobil, tek hızlı dişli kutu üzerinden 212 Nm tork üretimi gerçekleştirebilmektedir. 0'dan 100 km'lik bir hıza ulaşması 11.9 saniyelik bir zaman diliminde tamamlanmaktadır. Lityum-iyon akü kullanılmakta ve çevik yol tutuşu sağlanmaktadır.

Volkswagen e-Up Bagaj Hacmi

Elektrikli araçlar ile kıyaslandığı zaman oldukça geniş bir bagaj hacmine sahip olan Volkswagen e-Up modeli, 251 litrelik bir bagaj alanı sunmaktadır. Katlanabilen koltukları ile bu hacim yaklaşık 959 litreye kadar çıkabilmektedir. Dış görünüşüne bakıldığı zaman oldukça küçük bir araçmış gibi görünse de, bagaj hacmi ve iç kısmı ile geniş bir alan sunmaktadır.

Volkswagen e-Up İç Gönümü

Geniş ve şık bir tasarıma sahip olan e-Up modelinin iç görünümü birçok farklı donanım ile yenilenmiştir. Bluetooth arayüzü, DAB ile kompozisyon telefon radyo sistemi, multimedya ve navigasyon işlevi gerçekleştiren yeni harita arayüzü, araç uzaktayken tek tuşla klima ya da şarjı çalıştırabilme özelliği gibi birçok işlevsel donanım aracın iç yüzünde yer almaktadır.

Volkswagen e-Up Dış Görünümü

Çarpıcı bir dış görünüme sahip olan araç, beyaz ya da siyah tavan seçenekleri ile kullanıcısının karşısına çıkmıştır. Arka bölümde yer alan renkli camın yanı sıra, araç içi içi kullanılabilecek mavi arka planlı aydınlatma sistemi de bulunur. Alaşımlı jantlar aracın dış görüntüsünü oldukça karakteristik bir görünüme kavuşturmuştur.

Volkswagen e-Up Batarya Sistemi

Yenilenen batarya sistemi ile 168 torba batarya hücresini birleştiren araç, 14 modüllük iki bloktan oluşmaktadır. Batarya sisteminin komple ağırlığı 248 kg'dır. Önceki model ile karşılaştırıldığı zaman bu ağırlık diğerinden sadece 15 kg fazladır.

Volkswagen e-Up Fiyatı

Türkiye piyasasında şu anlık satışı bulunmayan Volkswagen e-Up modeli Almanya'da 23.000 Euro değeri üzerinden satılmaktadır. Bataryasının garanti süresi 8 yıl olmakla beraber, 160 bin kilometreye kadar geçerliliği bulunmaktadır. Türkiye piyasasına girdiği zaman fiyatının nasıl bir aralıkta olacağı ise henüz netlik kazanmamış durumda.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları