Volvo’dan İnanılmaz 5 Hata
web-sitesi-fiyatlari
Araç markaları arasından üst segment veya güvenlik denildiğinde akla gelen markalardan bir tanesi de Volvo'dur. İşte Volvo’dan İnanılmaz 5 Hata.

Araç markaları arasından üst segment veya güvenlik denildiğinde akla gelen markalardan bir tanesi de Volvo'dur. Ama İsveç kökenli üreticinin de üretim sırasında gözünden kaçan veya daha sonra şikayetler sonucunda belirlenen teknik hataları olmayacağı anlamına gelmez.

Uzun zamandır faaliyette olan ve adını otomotiv ve diğer araç üretimlerinde tüm dünyaya kanıtlayan Volvo'nun tarihine bakıldığında yapılmasının imkansız veya gözden kaçmasının olasılık dışı olduğunu düşünebileceğiniz hatalar vardır. Her araç üreticisinde yaşanan durumlar olsa da söz konusu insan sağlığı ve güvenliği olduğunda ciddi sorunlar kategorisinde yer almalarına neden oluyor.

Hava Yastığı Problemi

Hava Yastığı Problemi

Kaza veya tehlike anında açılan ve insanların hayatlarını kurtaran hava yastıklarında hata olması mantığa aykırı gelse de Volvo'nun 2016 yılında üretilen XC90 modellerinde fark edildi. 2017 yılında ise bu problem servis kontrolleri sırasında fark edilince firma tarafından geri çağırma başlatıldı. Yazılımsal olduğu söylense de ciddi sorunlara neden olacağı bilinen kritik bir hataydı.

sisal

Emniyet Kemeri Hatası

Emniyet Kemeri Hatası

Firma tarihinin en büyük geri çağırma operasyonunu bu hata yüzünden gerçekleştirerek otomotiv tarihine de geçmiş oldu. Firmanın 2006 - 2019 yılları arasında ürettiği araçlarda emniyet kemeri bağlantısı sorunu yaşanmasından dolayı 2.2 milyon araç servislere ücretsiz şekilde alındı. Dünya çapında yaşanan servis yoğunluğu randevulu sistemler ile çözülmeye çalışıldı. Firmadan bu hata kaynaklı bir insan kaybının yaşanmadığı açıklaması yapılsa da kullanıcıların panik olması engellenemedi.

Dizel Araçlarda Yangına Neden Olan Sorun

Dizel Araçlarda Yangına Neden Olan Sorun

Yine Volvo kanadından yapılan açıklama ile yarım milyon araçta teknik bir motor arızası olduğu anlaşıldı. Motora çalışma sırasında aşırı yük binmesi ve ısınma yaşanması motorun yanmasına bile neden olacak seviyedeydi. Araçlar hemen servise çağrıldı.

El Freni Sistem Hatası

El Freni Sistem Hatası

Servise başvuran bir kullanıcı şikayeti sonucunda anlaşılan el freni sistemi hatasının kronik olduğunun belirlenmesi sonucunda inceleme başlatıldı. 150 Bin aracın kronik el fren sistemi sorunu ile üretildiği anlaşıldı.

Yazılım Kaynaklı Olanlar

Yazılım Kaynaklı Olanlar

Volvo araç üretimlerinde kullandığı üst düzey yazılımların bazılarında sorun yaşayarak araçların kontrol edilmesi yoluna başvurdu. Bazen ekran göstergeleri bazen de hava yastıkları ile sorun kendini gösterdi.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları