Uykusuzluğun 5 Nedeni
web-sitesi-fiyatlari
Uykusuzluğun genel anlamı, uyku uyuyamama ya da uyumamış olma durumu olarak tanımlanmaktadır. Yaygın bir uyku bozukluğuna denir. Uykusuzluk ile boşan bir insan uyandığında kendini yorgun hissetmektedir. Uykusuzluk kısa süreli ya da devam eden cinsten olabilir. Kısa süreli uykusuzluk çok yaygındır.

1. Stres

Stres

Kişide birtakım sorunların meydana geldiği ruhsal gerilime stres denir. Stres yaşadığımız sürece olan bir durumdur. Hayatı dolayısıyla da vücudumuzu olumsuz etkilemektedir. Hem psikolojik hem de fiziksel yapıyı önemli derece de olumsuz etkilemektedir. İş stresi ya da aile baskısı gibi durumlarda ortaya çıkmaktadır. Hayatın genel temposundan yorulan, bunalan insanlar genellikle strese girerler. Ve gece uyku uyuyamazlar buda uyku bozukluğuna neden olur.

2. Depresyon

Depresyon

Çeşitli sorunlar sebebiyle girilen psikolojik bunalımdır. Depresyonda olan kişilerin sıkıntıları arasında çok uyumak ya da hiç uyumamak gibi durumları vardır. Uyku bozukluğu depresyona neden olmaktadır. Uzun süreli uykusuzluğun bir süreden sonra depresyona yol açtığı gözlemlenmektedir.

sisal

3. Medikal Şartlar

Medikal Şartlar

Kronik bir hastalığı olan kişiler için büyük bir risk ifade etmektedir. İdrara çıkma sorunu var ise sürekli uykunun bölünmesi uyku sorununu ortaya çıkaran etkenlerden biridir. Sürekli hasta olan bir insan için de uyku sorunu çok büyük sıkıntıdır. Vücudundaki ağrılardan dolayı uyuyamama kişiyi hem ruhsal hem de fiziksel yönde olumsuz etkilemektedir.

4. Çevresel Değişenler

Çevresel Değişenler

Gece geç saate kadar çalışmak zorunda olanlar, mesai saati gece olanlar veya sürekli seyahat etmek zorunda kalanlar vücudun uyku düzeni bozulduğu için huzursuzluk yaşarlar ve uykularını bir türlü düzene sokamazlar. Ve vücudun biyolojik saatini etkilemektedir.

5. Kafein, Nikotin ve Alkol

Kafein, Nikotin ve Alkol

Kafein içerikli maddelerin uykuyu etkilediği kanıtlanmıştır. Bağımlılık etkisi olduğu içinde sürekli kullanılan bu maddeler uyku düzenini bozmaktadır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları