Türk Edebiyatı Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey
web-sitesi-fiyatlari
Türk ırkının var oluşundan bu yana gelen ve çeşitli olaylar sebebiyle değişen Türk Edebiyatı birçok özelliğe sahiptir. Türk Edebiyatı ile ilgilenen herkesin bilmesi tavsiye edilir.

1. Türk Edebiyatı Üç Döneme Ayrılır

Türk Edebiyatı Üç Döneme Ayrılır

Kendi içlerinde farklı kollara ayrılsa da Türk Edebiyatının aslen 3 döneme ayrıldığı bilinir. İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı, İslamiyet’in Kabulünden Sonraki Türk Edebiyatı ve Batı Etkisindeki Türk Edebiyatı olarak ayrılırlar. Her dönemde yazarların ve şairlerin etkilendiği unsurlar birbirinden farklıdır.

2. Oldukça Eski Bir Tarihe Sahiptir

Oldukça Eski Bir Tarihe Sahiptir

Daha Türk ırkının İslamiyetçi kabul etmediği dönemlerde var olan bu edebiyatın temeli 13. yüzyılda atılmıştır. Eskiden yazılacak bir yerin var olmaması sebebiyle sözlü şekilde günümüze ulaşan eserler hala özgünlüğünü korumaktadır.

sisal

3. İslamiyet'ten Sonra Birçok Kola Ayrılmıştır

İslamiyet'ten Sonra Birçok Kola Ayrılmıştır

Türklerin İslamiyet’i kabul etmesi ve Osmanlı Dönemine girmesi ile edebiyatta da köklü değişiklikler söz konusu olmuştur. Divan Edebiyatı ve Halk Edebiyatı şeklinde iki bölüme ayrılmıştır. Halk Edebiyatı herhangi bir edebi bilgiye sahip olmadan halkın gerçekleştirdiği edebiyattı. Anonim Türk Halk Edebiyatı, Dini Ve Tasavvufi Türk Halk Edebiyatı ve Aşık Tarzı Türk Halk Edebiyatı şeklinde ayrılıyor

4. Bir Dönem Batı Edebiyatı Etkisinde Kalmıştır

Bir Dönem Batı Edebiyatı Etkisinde Kalmıştır

Cumhuriyet'in ilanından sonra Avrupa'ya giderek oradaki edebiyat kültürünü Türk Edebiyatına uyarlama söz konusu olmuştur. Bu dönemde birçok batı tarzında eserler ortaya çıkmıştır. Türk Edebiyatı da dünyaya açılmıştır.

5. İlk Edebi Ve Tarihi Roman Namık Kemal'e Aittir

İlk Edebi Ve Tarihi Roman Namık Kemal'e Aittir

Edebiyatta önemli bir etkisi bulunan Namık Kemal'in birçok eseri bulunuyordu. Özellikle roman konusunda farklı türlerden esinlenmiştir. İlk edebi roman İntibah ile ilk tarihi roman Cezmi, Namık Kemal tarafından yazılmıştır. Ayrıca birçok akımın öncüsü olarak Türk Edebiyatını yönlendirmiştir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları