Petrol Zengini 5 Ülke
web-sitesi-fiyatlari
Dünya üzerinde petrol oranı 1.5 trilyon civarındayken, günlük olarak tüketilen varil 75 milyon kadar hesaplanmaktadır. Bazı ülkelerde ise petrol oranı o kadar yüksektir ki şans bakımından ilk beşe girebilirler. Çünkü petrol Dünya üzerindeki en değerli yer altı kaynaklarından birisidir. Petrol bakımından şanslı olan ülkeler, sadece petrol üzerinden iş yapsalar bile zengin sayılırlar.

1. Suudi Arabistan

Suudi Arabistan

Dünyadaki petrol bakımından en zengin 5 ülkenin en başında yer almayı başaran ülke Suudi Arabistan'dır. Suudi Arabistan'da bulunan toplam petrol rezervi 300 milyar varil olarak tespit edilmiştir.

2. Venezuela

Venezuela

Bu ülke de petrol bakımından en şanslı 2. ülke olarak geçmektedir. Suudi Arabistan ile yarış halinde olan Venezuela zaman zaman ilk sıraya bile konmaktadır.Venezuela'da toplamda sahip olunan petrol rezervi ise, 250 milyar varil civarında yer almaktadır. Hugo Chaves'in ülkesi olarak bilinen Venezuela petrol bakımından en şanslı ülkeler arasında yer almaktadır.

sisal

3. Kanada

Kanada

Kanada birçok alanda gelişim gösteren ülkeler arasındadır. Petrol bakımından da oldukça gelişmiş olan Kanada'da 175 milyar varil kadar petrol rezervi olduğu bilinmektedir. Petrol zengini ülkeler arasında 3. sırayı alan Kanada eğitim alanında da en baş sıralardadır.

4. İran

İran

Aslında petrol denildiği zaman veriler olmaksızın sorulduğunda, bir çok kişinin aklına İran gelmektedir. Petrol zengini ülkelerin en başlarında yer alan İran bu alanda 4. sırayı kaptırmamaktadır. İran günümüzdeki en gelişmiş Arap ülkesidir.Bu ülkedeki petrol oranı ise, 165 milyar varil civarında olarak tespit edilmiştir.

5. Irak

Irak

Irak da bilinen bir Arap ülkesi olmakla birlikte, petrol bakımından en gelişmiş ülkeler arasında 5. sırada yerini bulmuştur. 155 milyar varil kadar petrol rezervi bulunan Irak petrol bakımından şanslı ülkeler arasındadır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları