Otomobillerde Can Kurtaran En Önemli 5 Güvenlik Ekipmanı
web-sitesi-fiyatlari
Otomobiller günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olmaya başladı. İşe, okula giderken ve sosyal hayatta kişisel araçlar toplu taşıma araçlarına göre daha konforlu geliyor.

Otomobiller günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olmaya başladı. İşe, okula giderken ve sosyal hayatta kişisel araçlar toplu taşıma araçlarına göre daha konforlu geliyor. Ancak trafikte bu kadar çok aracın olması, dikkatsizlikler, kural ihlalleri gibi durumlar sonucunda çeşitli kazalar meydana gelebiliyor. Bu kazalardan en az hasarla kurtulmak her kullanıcının önceliği haline geldik. Artık araç alınırken çarpışma testleri, aracın sağlığı, araçta bulunan güvenlik ekipmanları dikkate alınıyor. Peki, araçlarda can kurtaran başlıca 5 güvenlik ekipmanı nelerdir?

Emniyet Kemeri

Emniyet Kemeri

Emniyet kemeri uzun yıllardan beri araçlarda bulunan bir ekipmandır. Yapılan araştırmalar, kazalar sürüş esnasında kemer takmanın önemini açıkça gösteriyor. Kemer kaza esnasında camdan dışarıya çıkmanızı, kafanızı bir yere çarpmanızı, hayati yaralar almanızı engelliyor.

sisal

Hava Yastığı

Hava Yastığı

Hava yastığının aracın çeşitli yerlerinde sensörü vardır. Araç belirli bir hızın üzerinde kaza yaptığında açılarak kişileri hayati yaralanmalardan korur. Uzun yıllardır direksiyonlarda bulunan hava yastığı sürücünün kafasını, kaburgalarını direksiyon simidinden koruyordu. Artık araçlara perde ve yan olmak üzere yeni hava yastıkları eklenerek araçlar daha güvenli hale getirildi.

Kilitlenmeyen Fren Sistemi (ABS)

Kilitlenmeyen Fren Sistemi (ABS)

Kaygan zeminlerde veya yüksek hızlarda ani fren yapıldığında tekerleğin dönüş hızı yavaşlar ve fren sistemi kilitlenir. Bunun sonucunda aracın direksiyon hakimiyeti kaybedilir, araç savrulur. ABS sistemi fren kilitlendiğinde devreye girerek tekerlek üzerindeki fren basıncısını arttırır veya azaltır. Bu durum sürücünün direksiyona müdahale edebilmesini kolaylaştırarak aracın stabil hale gelebilmesine olanak sağlar.

Adaptif Aydınlatma

Adaptif Aydınlatma

Bu sistem aracın gittiği yönün kendiliğinden aydınlatılmasını sağlar. Aracın farları açıkken sağa, sola yapılan dönüşlerde normal araçlarda farlar direkt karşıyı aydınlatırken bu sistemin yer aldığı araçlarda dönülen yönü de aydınlatmaktadır. Bu sayede özellikle gece yolculuklarında şoförün görüş açısı iyileşir ve yolculuk daha güvenli hale gelir.

Adaptif Hız Sabitleyici

Adaptif Hız Sabitleyici

Aracın belirli bir hız seviyesinde sabitlenerek gitmesini sağlayan bu sistemin en büyük avantajı öndeki araç ile arasındaki mesafeyi otomatik olarak ayarlayabilmesidir. Böylece iki araç arasındaki ideal yol mesafesi korunarak kazaların önüne geçilebilmektedir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları