Kolanın Bilinmeyen 5 Zararı
web-sitesi-fiyatlari
Kola özellikle gençler arasında çok fazla tüketilen içecekler arasında yer alıyor. Sıcak havalarda soğuk olarak tüketilen kola hem yemeklerin yanında hem de sade olarak sıkça tercih ediliyor.

1. Obezitenin Baş Sorumlusu

Obezitenin Baş Sorumlusu

Kola içerisinde barındığı şeker nedeniyle kişilerde aşırı yağlanma ve kiloya sebebiyet veriyor. Bu da kolanın yanında sıkça tüketilen hazır yiyecekler ile birlikte obezitenin tetikleyicisi haline geliyor. Kolayı sürekli tüketmek bir süre sonra vücudunuzun kilo alarak tepki vermesine neden olacaktır.

2. Kanser Riski Taşıyor

Kanser Riski Taşıyor

Kolanın koyu bir renkte görünmesi için içerisine konulan renklendiriciler kanser riski taşıyor. Kolanın olması gerekenden fazla tüketilmesi zayıf bünyeli insanlarda kanser riskini arttıran bir durum haline geliyor.

sisal

3. Metabolizmayı Çok Yavaşlatır

Metabolizmayı Çok Yavaşlatır

Sıcak yaz günlerinde yapılan egzersizler sonunda insanlar soğuk bir şeyler içme ihtiyacı duyuyorlar. Bir bardak normal ılıklıkta bir su içmek yerine kola içilmesi metabolizmanın normalden daha da yavaş çalışmasına neden oluyor. Kola içildiği anda yağ yakan enzimleri yok etmeye başlar. Bu da kişide metabolizmanın daha yavaş çalışmasına neden olur.

4. Dişlere ve Kemiklere Çok Zararlı

Dişlere ve Kemiklere Çok Zararlı

Kola içmek diş ve kemikler açısından da büyük risk taşıyor. Diş çürümesini hızlandıran ve dişleri aşındıran kola ergenlik çağındaki çocukların gelişmelerinde de ciddi sorunlar ortaya çıkarıyor. Diş minesini eriten kola kemiklerde de gelişimi durduran bir yapıya sahip.

5. Spermler Üzerindeki Olumsuz Etkisi

Kolayı çok sık olarak tüketen erkeklerde gözlemlenen durumlara göre sperm sayılarında ciddi bir düşüş yaşandığı ortaya konmuştur. Çok fazla kola içen erkeklerin spermlerinde yüzde 30 civarında bir azalma olduğu tespit edildiği için içilmemesi yönünde ciddi uyarılar bulunuyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları