Ergenlik Dönemi Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey
web-sitesi-fiyatlari
Ergenlik döneminde çocuklar kendilerini keşfettikleri ve gençlik dönemine adım attıkları için, oldukça bunalım dolu ve zor zamanlardan geçebiliyorlar. Anlık ruhsal ve bedensel değişimler yaşayan çocuklar, sıklıkla his değiştirme gibi durumlara düşebiliyorlar. Bu dönemlerde en büyük rol ailelere düşüyor. Ergenlik dönemi hakkında bilinmesi gereken 5 şey bu konuda yardımcı olacaktır.

1. Anlık Düşünce Değişimleri Yaşanacak

Anlık Düşünce Değişimleri Yaşanacak

İnsan zihni ergenlik döneminde hızlı karar almaya oldukça meyillidir. Zihinde bir kaosa yol açan anlık değişimler sebebi ile gerildiğiniz zamanlar olabilir. Bu dönemlerde sakin kalmak biraz daha rahat olmanıza yardımcı olabilir.

2. Vücuttaki Değişimler Sizi Korkutmasın

Vücuttaki Değişimler Sizi Korkutmasın

Ergenlik döneminin kaçınılmaz sonuçlarından birisi olan vücuttaki değişimler, gençleri korkutmamalı zira, ergenlik vücudun değiştiği ve en çok geliştiği dönemdir. Bu dönemde bazı değişiklikler, sivilceler oldukça normaldir.

sisal

3. Anlık Moral Bozuklukları Yaşanabilir

Anlık Moral Bozuklukları Yaşanabilir

Ergenlikte yaşanması kaçınılmaz olan şeylerden birisi hiç kuşkusuz anlık moral bozukluklarıdır. İnsanların kendini keşfettiği bir dönem olan bu dönem, bu anlamda biraz sancılı olabilir. Bu tür durumlarda yapmanız gereken bunun normal olduğunun bilincinde olmaktır.

4. Kızlarda Regl Döneminin Başlangıcı

Kızlarda Regl Döneminin Başlangıcı

Özellikle kızlarda ergenlik dönemi oldukça önemli. Regl döneminin başlangıcına da denk gelen ergenlik döneminde, regl konusunda ve etkileri hususunda aileleri tarafından bilinçlendirilmeliler. Zira bilinçlendirilmeyen kızlarda regl döneminde küçükte olsa psikolojik sorunlar görülebilir.

5. Aileden Kısa Süreli Kopuş Olabilir

Aileden Kısa Süreli Kopuş Olabilir

Ergenlik döneminde gençler, aileleriyle sıkça ters düşebiliyorlar. Ergenlik sonrasında çok fazla yaşanmayan bu durum özellikle iç aile iletişimi iyi olmayan ailelerde sıkça meydana gelebiliyor. Bu durumun yaşanmaması adına ailelerin çocuklarına ilgi göstermesi oldukça önemli iken zaman zaman onları kendi düşünce dünyalarında serbest bırakmaları da bu sürecin sağlıklı geçmesine yardımcı olacaktır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları