En İlginç 5 Batıl İnanç
web-sitesi-fiyatlari
Dünyanın çeşitli ülkelerinde anlamsız ve bir o kadar da ilginç batıl inançlar vardır. Bu batıl inançlar çok eski tarihlere dayanmaktadır. Genel olarak batıl inançların isteği sağlanmadığı zamanlarda uğursuzluk olarak tabir ediliyor. Ülkemizde de bir o kadar yaygın ve ilginç batıl inançlar bulunuyor.

1. Kapalı Alanlarda Şemsiye Açmak

Kapalı Alanlarda Şemsiye Açmak

Dünyanın birçok yerinde kapalı alanlarda şemsiye açmanın kötü ruhları çağırdığı ve uğursuzluğun ev ortamlarına yayılacağı inanılıyor. Bu inanç Türkiye'de de bir o kadar yaygın olmaktadır.

2. Nazar Gelebilir!

Nazar Gelebilir!

İnsanlar tarafından fazla duyulan nazar, sadece Türkiye'de değil, birden fazla ülkede biliniyor. Nazar boncukları kötü ve kem gözlü insanlardan koruyacağı inanılıyor.

sisal

3. Özel Günlerde Dilek Tutmak

Özel Günlerde Dilek Tutmak

Özellikle de doğum günlerinde mumlar üflenmeden önce kişiler olmasını istediği bir şeyin dileğini tutar. Eğer bu kişiyi tuttuğu dileği bir başkasıyla paylaşırsa bu dilek kabul olmaz. Doğum günlerinde ya da özel günlerde dilek tutma olayı tamamen batıl inanç olmaktadır.

4. Hapşırıktan Sonra ''Sende Gör!''

Hapşırıktan Sonra ''Sende Gör!''

Hapşırdıktan sonra sende gör ya da çok yaşa demek, yaygın olarak devam eden batıl inançlardan biridir. Bir kişi öksürdükten sonra söylenmez ama hapşırdıktan sonra sende gör veya çok yaşa denir. Dünyada genelinde yaygın olarak görülen batıl inançların başında gelmektedir. Fakat siz yinede hapşıran kişiye iyi yaşa demeyeyim diye düşünmeyin. Zaten çoğu insan saygıdan söylemektedir.

5. Uğur Böcekleri Şans Getirir

Uğur Böcekleri Şans Getirir

Adından da belirtildiği gibi çocukluk yıllarından beri uğur böceklerin şans getireceği inanılırdı. Hatta yaygın olarak söylenmektedir. Ancak bu durum tamamen böceğin adından kaynaklıdır. Uğur böcekleri şans getirir tamamen bir batıl inançtır.Nedeni tam olarak bilinmese de yaygın olarak söylenen bir sözdür.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları