Elektrikli Otomobiller Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey
web-sitesi-fiyatlari
Dünyadaki fosil yakıtın azalmaya başlaması ve çevreye etkilerinin ise zarar verici olarak artması nedeni ile elektrikli otomobillere rağbet artmış durumda, bu yüzden elektrikli otomobiller hakkında bazı şeyleri bilmemiz lazım.

1. Elektrikli Otomobillerin Çalışma Prensibi

Elektrikli Otomobillerin Çalışma Prensibi

 En yaygın elektrikli otomobilleri, kendi kendilerini şarj eden ve dışarıdan şarj edilenler olarak iki cinste toplayabiliriz. Dışarıdan şarj edilen araçların çalışma prensibi, elektrikli şarj istasyonlarında veya ev elektriği ile aracın bataryasının doldurulması ve bataryanın boşalana kadar aracın kullanılabilmesi olarak açıklanabilir. Kendi kendini şarj eden modellerde (hibrit) ise aracın bataryası kullanılırken, yakıtla çalışan bir motor sayesinde aracın şarjı sağlanıyor, böylece yakıt sadece şarj için kullanıldığından çok az harcanmış oluyor.

2. Elektrikli Otomobillerin Bakımı

Elektrikli Otomobillerin Bakımı

 Elektrikli otomobillerde içten yanmalı motor olmadığından, motor parça ve donanımlarının yıpranması, normal yakıtla çalışan araçlara oranla çok daha uzun sürede gerçekleşir. Bundan dolayı yedek parça ihtiyacı ve bakım ihtiyacı azaldığından, yapılacak bakımlar daha kısa sürede ve daha ucuza mal oluyor.

sisal

3. Sessiz çalışması Ve Çevre Dostu Olması

Sessiz çalışması Ve Çevre Dostu Olması

 Elektrikli otomobiller çevreye yanmış gaz salınımı yapmadığından, çevreye hiçbir şekilde zarar vermezler, sessiz çalışmasından dolayı da günümüzün en büyük problemlerinin başında gelen gürültü kirliliği de azalmış oluyor. Bazı araçların çok az ses çıkarmaları sağlanarak, yayaların fark etmesi sağlanmakta olsa da bu ses rahatsız edici seviyede olmuyor.

4. Fiyatı Ve Vergisi

Fiyatı Ve Vergisi

 Elektrikli otomobillerin vergisi motor hacmi ve çevreye zararsız oluşu nedeniyle oldukça düşük ama sağladığı tasarruf, konfor ve henüz üretiminin çok yaygın olmaması nedeni ile fiyatları daha yüksek seyrediyor.

5. Şarj Süresi

Şarj Süresi

 Elektrikli otomobil şarj süreleri, şarj istasyonlarında 30 ile 45 dakika arasında, ev elektriği ile ise 10-12 saat arasında gerçekleşiyor. Ülkemizde şarj istasyonlarının yeterlilik durumu, bu cins araçları alırken unutulmamalıdır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları