Dünyanın En Güçlü 5 Ekonomisi
web-sitesi-fiyatlari
Ülkelerin büyümesinde ekonomik üstünlüğün tartışılmaz olduğu günümüzde, ekonomik anlamda güçlü olan ülkelerin askeri anlamda da güçlü olduğu bilinmektedir. Dünyada en büyük ekonomiye sahip ülkeler;

1. Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri

Sanayi devriminden sonra büyük ivme kazanan makineleşme, bu ülkenin ekonomik anlamda büyümesine ve gelişmesine ileri derecede katkısı olmuştur. Bunun yanında silah sektörü ve otomotiv sektöründe de ileri olan Amerika birleşik devletleri güçlü ekonomiler arasında ilk sırayı almaktadır. Birçok Arap ülkesinin bu ülkeye yatırım yapması, ülke ekonomisini kalkındırmıştır.

2. Çin Halk Cumhuriyeti

Çin Halk Cumhuriyeti

Büyük ekonomi dendiği anda akla ilk gelen ülkeler arasında bulunan Çin Halk Cumhuriyeti, işçilik ücretlerinin düşük olması sebebiyle yatırımcıların odak noktası haline gelmiştir. Dünyaca ünlü birçok firma, Çin'de fabrikalar açmış ve üretimlerini burada sürdürmektedir. Bu ülkenin kalabalık nüfusa sahip olması sebebiyle, işçilik ücreti düşüktür. Türkiye pazarında da önemli bir paya sahip olan Çin geleceğin en büyük ekonomisi olmaya adaydır.

sisal

3. Japonya

Japonya

2. dünya savaşından sonra toparlanmaya başlanan Japon ekonomisi, hızlı bir gelişme göstermiştir. Özellikle otomotiv elektronik nükleer santraller demir yolu konusunda olan Japonya güçlü ekonomisiyle, geleceğin büyük ekonomileri arasına girmesi beklenmektedir.

4. Almanya

Almanya

Yine 2. Dünya savaşından sonra Alman ekonomisi hızlı bir toparlanma sürecine başlamıştır. Otomotiv ve silah sektöründe öncü ülkeler arasına girmiştir.İşsizlik oranı oldukça düşük olan bu ülke Avrupa birliği ülkeleri arasında en büyük ekonomiye sahip olandır. Alman mühendisleri dünya çapında bir üne sahiptir.

5. İngiltere

İngiltere

Bankacılık sektörünün aktif olduğu bu ülke, dünyanın en büyük 5. ekonomisidir. Kişi başına düsen milli gelirin fazla olduğu ülkede, havacılık ve uzay sanayi, bankacılık,silah sanayi oldukça ileridir. Dünyada da büyük şirketlerin birçoğu İngiltere kaynaklıdır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları