8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hakkında Bilmeniz Gerekenler
web-sitesi-fiyatlari
Geçmiş tarihte iz bırakan olaylar dünyada önemli gün ve haftalar olarak kutlanarak kuşaklar boyunca hatırlanması sağlanmaktadır. Bu günlerden biri de tüm dünyada her yılın mart ayının 8. günü olan kadınlara yönelik farkındalık yaratma günüdür.

1. Tarihte 8 Mart

Tarihte 8 Mart

Birleşmiş Milletler tarafından tanınan önemli günlerden biridir. Emekçi kadınlar günü olarak dünyaca kutlanmaktadır. Ülkemizde 1921 yılından bu yana kutlanır.

2. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü Nasıl Doğdu

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü Nasıl Doğdu

1957 yılının Mart Ayının 8'inde Dokuma sektöründe çalışan 40.000 bin kadın işçinin çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik yaptığı grevde polisin müdahalesi sonucu tekstil fabrikasına kilitlenen kadınların kaldığı yerde yangın çıkması sonucu 120 kadının hayatını kaybetmesi sonucu doğdu.

sisal

3. Kadınlara Yönelik Her Türlü Şiddete Dikkat

Kadınlara Yönelik Her Türlü Şiddete Dikkat

Maalesef ki dünyada zaaflarından faydalanılarak kadına bedeni üzerinden tecavüz,sarkıntılık, evlatları üzerinden psikolojik saldırı, para uğruna hayatları çalınan çocuk gelinler, sex işçiliği ve emeği çalınan işçi gibi haksızlıklar uygulanmaktadır. Bu konu üzerine vurgu yapılarak, dikkat çekecek eylemler ile dikkat çeken kadın sivil toplum kuruluşlarının etkinlikleri ön planda yer alır.

4. Mutlu Farkındalık

Mutlu Farkındalık

Her kadın öncelikle anne, eş, kardeş ve kızınız rolünde olabileceği için saygı ve sevgiyi hak etmektedir. Bu nedenle bu günü mutlu bir şekilde geçirmek önemlidir. Bugüne özel kadınlara sivil toplum kuruluşları, özel kuruluşlar ve kamu kuruluşları etkinlikler düzenlemekteler.

5. Cinayetler ve Kadın

Cinayetler ve Kadın

Her yıl anma programları yapılarak kadınlara yönelik hazırlanan etkinlikler, konferanslar,seminer ve eğitimler yine de kadın cinayetlerine anılan günde bile çare olamamaktadır. Yine onlarca kadın teröre, töreye, psikopat ruhlu eşlere kurban edilmektedir.

6. Eğitim ve Kadın

Eğitim ve Kadın

Kadına eğitim hakkı verildiği takdirde çalışma alanında erkekten hiç bir farkı olmadığı görülür. Zekası ve başarıları ile nice kadın firmalarda yönetici,bilim insanı, spor birincilikleri ile adından bahsettirmektedir. Kadınların eğitimini desteklemek için ülke politikaları bu yönde programlanmalıdır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları