okunma
1. Tarihte 8 Mart
Birleşmiş Milletler tarafından tanınan önemli günlerden biridir. Emekçi kadınlar günü olarak dünyaca kutlanmaktadır. Ülkemizde 1921 yılından bu yana kutlanır.
2. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü Nasıl Doğdu
1957 yılının Mart Ayının 8'inde Dokuma sektöründe çalışan 40.000 bin kadın işçinin çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik yaptığı grevde polisin müdahalesi sonucu tekstil fabrikasına kilitlenen kadınların kaldığı yerde yangın çıkması sonucu 120 kadının hayatını kaybetmesi sonucu doğdu.
3. Kadınlara Yönelik Her Türlü Şiddete Dikkat
Maalesef ki dünyada zaaflarından faydalanılarak kadına bedeni üzerinden tecavüz,sarkıntılık, evlatları üzerinden psikolojik saldırı, para uğruna hayatları çalınan çocuk gelinler, sex işçiliği ve emeği çalınan işçi gibi haksızlıklar uygulanmaktadır. Bu konu üzerine vurgu yapılarak, dikkat çekecek eylemler ile dikkat çeken kadın sivil toplum kuruluşlarının etkinlikleri ön planda yer alır.
4. Mutlu Farkındalık
Her kadın öncelikle anne, eş, kardeş ve kızınız rolünde olabileceği için saygı ve sevgiyi hak etmektedir. Bu nedenle bu günü mutlu bir şekilde geçirmek önemlidir. Bugüne özel kadınlara sivil toplum kuruluşları, özel kuruluşlar ve kamu kuruluşları etkinlikler düzenlemekteler.
5. Cinayetler ve Kadın
Her yıl anma programları yapılarak kadınlara yönelik hazırlanan etkinlikler, konferanslar,seminer ve eğitimler yine de kadın cinayetlerine anılan günde bile çare olamamaktadır. Yine onlarca kadın teröre, töreye, psikopat ruhlu eşlere kurban edilmektedir.
6. Eğitim ve Kadın
Kadına eğitim hakkı verildiği takdirde çalışma alanında erkekten hiç bir farkı olmadığı görülür. Zekası ve başarıları ile nice kadın firmalarda yönetici,bilim insanı, spor birincilikleri ile adından bahsettirmektedir. Kadınların eğitimini desteklemek için ülke politikaları bu yönde programlanmalıdır.
Comments
0 comment