6 Adımda Bireysel Emeklilik Sistemi
web-sitesi-fiyatlari
Yurtiçi tasarrufların daha da artırılmasını sağlamak adına bireysel emeklilik sistemlerinin artırılmaya çalışıldığı bir dönem daha başladı. İşte sizlere 6 Adımda Bireysel Emeklilik Sistemi.

Yurtiçi tasarrufların daha da artırılmasını sağlamak adına bireysel emeklilik sistemlerinin artırılmaya çalışıldığı bir dönem daha başladı. 1990 yılından beri bu tarz tasarrufların artık eskisi kadar talep görmemesi devletin de sürece dahil olmasını ve destek olmasını sağlamıştır. Ülke ekonomisine olan katkısı kadar bireyin yatırımlarına olan katkısı da azımsanamaz bir teşvik olmuştur. Bunun için bireysel emeklilik sistemini yakından tanımak gerekir

Devlet Katkısı Yönü

Devlet Katkısı Yönü

Reklamlarda bile görülür hale gelen bireysel emeklilikte devlet katkısının da detayları vardır. İlk 3 yıl içinde sistemden çıkmamanız halinde katkıdan faydalanmaya başlıyorsunuz. Üç yılın sonunda yatırdığınız paraya %15, altıncı yılın sonunda %35 ve onuncu yılın sonunda ise %60 oranında destek ekleniyor. Emekli olmayı başardığınızda ise katkı payının tamamını almanız sağlanıyor.

sisal

Katkıda Üst Sınır

Katkıda Üst Sınır

Devlet desteğinde üst sınır belirlenmiş olması da yatırımların şekillenmesine katkıda bulunur. Yıllık bürüt şekilde yapılacak olan katkı asgari ücretin %25'i ile sınırlı hale getirilmiştir. Yani amacın tamamen paranın katlanmasından ziyade uzun vadede emeklilik olması amaçlanıyor.

Üyelere Maliyeti

Üyelere Maliyeti

En çok merak edilen konulardan bir tanesi de sisteme katılım konusudur. Sisteme katılım sağlanması halinde giriş için aidat alınması uygulaması bulunuyor. Giriş aidatı peşin veya sistem sonunda kesinti olarak alınabiliyor. Ek olarak sisteme yapılan yatırımlardan aylık bazda %2'yi geçmeyecek oranda yönetim gideri kesintisi yapılabilir.

Risk Faktörü

Risk Faktörü

Temelde emekliliğe dayalı bir sistem olmasına karşılık yine de 10 yıldan uzun süreli bir yatırım ağı şeklinde tanımlanması mümkündür. Bu durum üye olmayı düşünenlerin risk değerlendirmesi yapmasına neden olur. Fon türüne göre içeriğinde kıymetli maden, fon veya farklı birikim türlerini de içerebilir. Böyle olması her yatırımda olduğu kadar risk olacağı anlamındadır. Ama sadece emeklilik için yatırım yapıldığında riski yoktur.

Ödeyememe İhtimali

Ödeyememe İhtimali

Uzun süren yatırımlardan olması ödeme aksaması olduğunda nasıl bir sorun olacağını akıllara getirir. Sistemi istediğiniz zaman dondurma imkanınız bulunur.

Güvenlik

Güvenlik

Bireysel emeklilik Takasbank adı verilen sisteme bağlı olarak saklanır. Bankanın veya sistemin iflas etmesi durumunda bile güvencededir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları