Mide Yanmasına Ne İyi Gelir?
web-sitesi-fiyatlari
Mide rahatsızlıkların, en belirgin olanlarından biri olarak kabul edilen mide yanması; birçok hastalığın habercisi olabileceği için, geçiştirilmemesi ve zamanında müdahale edilmesi gereken bir rahatsızlık olarak dikkat çekiyor.

Kalp damar cerrahisi ve sindirim sistemi uzmanları tarafından kontrol edilmesi gereken mide yanması rahatsızlığında; bilinçsiz hastalar tarafından, mide yanmasına ne iyi gelir araştırması yapılabiliyor. Yapılan muayenelerin ardından, fiziki bir bulguya rastlanılmayan (endoskopik muayeneler sonucunda reflü, gastrit teşhisi konulmayan hastalar için) mide yanmalarında ise; hastalar, tedavi yöntemlerini kendilerine uygun belirleyebiliyor.

sisal

Mide Yanmasında Beslenme

Mide yanması şikayeti olan hastaların; aşırı yoğunluğu olan besinlerden, kalıcı olarak uzak durmaları gerekiyor. Aşırı yağlı yiyecekler, baharatlı yiyecekler ve asitli yiyeceklerin mide yanmasını tetiklediği düşünüldüğünde; beslenmenin, lif oranı yüksek gıdalar üzerinden diyet programına eklenmesi öneriliyor.

Mide Yanmasına İyi Gelen Meyveler

Mide yanması yaşayan kişilerde; asit oranı yüksek meyvelerin tüketilmesi, sindirim sisteminin bozulmasına neden olabiliyor. Greyfurt, limon, portakal gibi meyvelerin birinci dereceden risk grubu olarak değerlendirildiği mide yanması rahatsızlığında; çilek ve kivi gibi meyveler ise, asitli meyveler olarak kategorize ediliyor. Bunların dışında; muz, şeftali, armut gibi posalı meyveler, mide yanmasına iyi gelen ve sindirim sistemi düzenleyen meyveler olarak önem kazanıyor.

Mide Yanmasına İyi Gelen Sebzeler

Yeşil yapraklı sebzelerin tamamının haşlanmış olarak tüketilmesi; mide yanmasının,uzun vadede minimum seviyeye düşmesini sağlayabiliyor. Gaz yapıcı ve asitli sebzelerin tüketilmemesi gereken mide yanması hastalığında; brokoli ve domates,beslenme programının dışında bırakılıyor.

Mide Yanmasına İyi Gelen Kuru Gıdalar

Demir ve magnezyum minerallerini barındıran tüm kuru gıdaların sindirim sistemine faydalı olarak kabul edilmesi; mide yanması hastalığında, bu tür besinlerin tüketilmesi gerekliliğini ortaya çıkarıyor. Nohut ve fasulye dışındaki tüm kuru gıdaların tüketilmesi önerilen mide yanması hastalığında; esmer pirinç, yulaf ve bulgur, öğünlere bir arada ya da ayrı ayrı dahil edilebiliyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları