Web sitesi kurma nasıl yapılır
web-sitesi-fiyatlari
Hızla ilerleyen teknolojiyle birlikte internet de hayatımızda neredeyse vazgeçilmezler arasında yer almakta. Web sitesi kurmak isteyip de bunu en hızlı şekilde ve en az maliyete nasıl yapacağını bilmeyen kişi sayısı da azımsanamayacak kadar çok.

Host ve domain(alan adı) temini

Web sitelerinin kaynak dosyalarının saklandığı yere host, host'un web tarayıcılarında temsili olarak görünen isme domain denir. Web tarayıcının adres satırına bu yazıyı yazdığımızda, temsil ettiği bir ip adresi üzerinden, bu sitedeki kaynak kodların saklandığı hosta bağlanılır ve kaynak kodlar web tarayıcıda çalışır.

Web sitesi ekleme

Web sitesi ekleme

Ücretli bir host ve domain temin ettiğinizde ise, host içerisinde hazır bir web sitesi bulunmaz. Siz hosta siteniz kaynak kodlarını kendiniz eklemeniz gerekmekte. Eğer hiçbir web tasarımı programlama bilmiyorsanuz veya sıfırdan web sitesi kurma yapma için vaktiniz yoksa, hazır siteler kullanabilirsiniz. Wordpress veya Joomla dünyada en çok kullanılan ve eklenti desteği en çok olan iki hazır sitedir. Eğer siz de hazır bir web sitesini host'unuza koymak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey tr.wordpress.org veya joomlatr.org adreslerine  girip, kaynak kodları indirerek  hostunuza aktarmak.

sisal

Web sitesine içerik ekleme

Web tasarım işlemlerinde içerikleriniz eklendikçe, sitenize gelen ziyaretçi sayısı aynı oranda artacaktır. Eğer sitenize gelen ziyaretçilerin, sitenizden memnun kalıp daha sonra tekrar gelmesini istiyorsanız mümkün olduğunca özgün paylaşımlarda bulunun.

Site analizini ve optimizasyonunu yapın

Bazen siteye bir çok yararlı içerik ekleseniz de, sitenize gelen ziyaretçi sayısı oldukça düşüktür. Bunun en büyük sebeplerinden biri; siteniz içerisinde yer alan bazı hatalardan dolayı sitenizin arama motorlarında görünmemesi veya aşağılarda görünmesidir. SEO adı verilen bu yöntemle ile siteniz istediğiniz yere daha hızlı bir şekilde yükselecektir.  

Web sitesi açmak artık çok kolay

Son yıllarda kişisel kullanım için ya da satış amaçları ile binlerce  yoluyla hizmete açılıyor. Teknolojinin gün geçtikçe daha çok gelişmesi ile iletişim için internet dünyası ve haliyle web siteleri bir olmazsa olmaz halini alıyor. Artık hemen her kurum kendisi adına açılmış bir web sitesine ihtiyaç duyuyor.

Domain adresini aldıktan sonra ilk adım web sitesi web tasarımı yapmak oluyor ki bu da işinizin en önemli kısmını oluşturuyor. Site sahipleri bütçelerini sarsmamak için freelance düşük bütçeli çalışan kişilere bu iş ile yardımcı olmaktadırlar. Yayınlanan projeler ise yapımından yayınına büyük bir özen ve bilgi istemektedir.

Taleplerinizi karşılayacak uygunlukta bir siteye sahip olabilmek için referansı sağlam olan ajansları tercih etmeniz önerilir, izlenen basamaklar nelerdir, firmanızın bu konuda neleri yapması gereklidir, web tasarımı ile nasıl yapılır gibi sorularınızın cevabını doğru şekilde edinmeniz ve hedefinize doğru şekilde ulaşmanız önemlidir.

Ön hazırlık yapılmalı

Tasarımı yapacak olan ajans firmanız ve çalışma yöntemleri hakkında araştırma yapmış olmalıdır. Sitenizin içeriklerini tasarlarken ve hedeflerini belirlerken izleyeceği stratejileri sizin yöntemlerinize ve çalışma tarzınıza uygun şekilde gerçekleşmelidir. Öncelikle menünün başlıkları ve temaları belirlenir ve gerekli olan belgeler fizibilite doğrultusunda içerik yazımı basamağına geçilir.

Tasarımda farkınızı yansıtın

İçerik yazıları oluşturulurken sitenin tasarlanma planı belirlenir ve bu plan doğrultusunda ilerlenmelidir. Sizin memnuniyetinizi ve taleplerinizi alabilmek için taslak çıkartılır ve gerekli tüm tasarımlar taslağın üzerine yapılan eklemeler ile gerçekleştirilir. Bu web tasarımında Photoshop, Fireworks, Flash gibi resim, animasyon ve video hazırlama programları kullanılmaktadır. Illustrator programı ise logo veya banner tasarımında kullanılır ve bu tasarım firmanızın tarzını yansıtacak şekil ve renklerde olmalıdır.     

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları