Telefon Endüstrisinin Yeni Devleri
web-sitesi-fiyatlari
Günümüzde elimizde bulunan akıllı telefonlar ile bir 15 sene kadar önce kullandığımız cihazların hiçbir alakası yok

 Hatta yıllar yıllar önce Alexander Graham Bell’ in bulduğu telefon ile hiç birisinin alakası yok. Graham Bell telefonu bulduğunda bunu sadece evdeki karısı ile beraber kullanacağı bir iletişim aracı olarak düşünüp tasarlamıştı. Fakat günümüzde ise bu icat, bilgisayarların bile yerini alacak dizayna ve donanıma ulaşmış durumda. Hemen hemen her işimizi artık telefonlar aracılığı ile halledebilmekteyiz, başka bir deyişle de telefonların bağımlısı olduk diyebiliriz. 

sisal

Sektör ve Devleri

Telefon sektörü, temel olarak ikiye ayrılmış durumda: IOS’cular, Android’ciler. Android tarafı sınırsız özelleştirme, her gün gelen yeni özellikler ile mutlu iken, bazı modlar sonucu (hep olmasa da) oluşabilen stabilite sorunlarında şikâyetçi. IOS tarafı ise telefonlarında ki bütün donanım ve işletim sisteminin Apple tarafından yapılmış olmasının verdiği stabilite ile mutlu iken, az olan özelleştirme seçeneklerinden şikâyetçi. Durum her ne kadar böyle olsa da, Android cephesi, IOS’ a göre çok daha karışık. HTC, Samsung, LG gibi köklü firmaların yanında, sektöre sonradan gelen Xiaomi, Meizu gibi Çinli kaliteli ve ucuz telefon üreten firmalar ve geri dönene efsane Nokia ile her fiyat segmentinde her türlü cihazı bulmak mümkün. Genel olarak bakıldığı zaman donanımlar hepsinde aynı firmaların üretimi iken, telefonları birbirinden ayıran özellikleri fiyat / performans oranları, teknik destek, yazılım desteği ve ara yüz. Hal bu iken, bunca firma arasında üstlerde yer almak ise güç. Bunu başarabilen en güçlü firma ise Samsung. Ve şu an iPhone serisinin en büyük düşmanı olan Galaxy S serisinin de üreticisi.

Yeni Firmalara Şans Verin

Günümüzde her ne kadar Apple ve Samsung sektörü domine etmiş olsa da, yeni gelen Oppo, Meizu gibi firmalara şans vermek, sektördeki rekabetin artmasına ve fiyatların dengelenmesine sebep olacaktır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları