Sitem Google'da neden hızlı indexlenmiyor?
web-sitesi-fiyatlari
İndex işlemi sitenin sağlıklı bir SEO yönetim politikası izlediğinin bir göstergesidir.

Yeni haber siteleri, alışveriş siteleri, lead edinme amaçlı siteler Google'da indexleme problemi yaşadıklarını dile getirmektedir. Özellikle 2020 başında açılan, düzenli içerik girişi olmasına rağmen indexleme problemi yaşayan siteler duruma dair çözüm yolları aramaktadır.

Bu siteler çözüm yolu arayışlarında farklı ve güvensiz yollara başvurmamalıdır. İstikrar olayın çözümlenmesindeki anahtar kelimedir. Nasıl bir şirkete duyulan güven zaman içerisinde şekilleniyorsa aynı şekilde Google ile karşılıklı güven de zaman içerisinde şekillenecektir. Google güven bağını uzun zaman dilimi içerisinde kurabilen gelişmiş bir arama motoru olarak hizmet vermektedir.

Bu noktada sitelere düşen en önemli görev istikrarla sürecin uzatılması olacaktır. İçerik girişine devam eden, özgün içerikler üreten ve bununla ilgi çeken siteler yakın bir süreç içerisinde başarı elde edecektir. Bir sitenin Google'da indexlenmesi için 8-9 ay gibi sürelerin çok kısa olduğu unutulmamalıdır. İstikrar içerisinde olumlu sinyaller vererek, iyi bir içerik portföyüne sahip olup, fayda sağlayarak Google indexlenmesi sürecine ivme kazandırmak mümkündür.

Google indexleme probleminin en etkin ve en doğru çözümünün düzenli çalışma olduğu akıldan asla çıkartılmamalıdır. İstikrarlı bir şekilde süreç sürdürüldüğünde sorunun kendiliğinden çözüldüğünü görmek mümkündür. Sitelere düşen pay sabırlı olmak, güven ilişkisinin uzun zaman diliminde oluştuğunu anlamak ve düzenli içerik girişi yapmaktır.

Google’da Üst Sıralar

Google’da Üst Sıralar

Google'da her site üst sıralarda yer almak ister. Google'da önerilmek bir site adına en önemli başarımlar arasında yer almaktadır. Google indexleme işlemi sonucunda sitelerin daha üst sıralarda ya da daha ön sayfalarda görüntülenmesi mümkündür. Doğru SEO politikaları ve düzenli içerik girişi sonucunda sitenin daha üst sıralarda yer almasını sağlamak mümkündür.

 

sisal

Google Güven ve Otoriterlik

Google sitelere yönelik duyduğu güven (trust) ve otoriter kavramlarını geç oluşturmaktadır. Siteler indeksleme sorunları yaşadıklarında zaman içerisinde bunun düzeleceğini ve güvenin sağlanacağını unutmamalıdırlar. Siteler bu anlamda kendilerini geliştirdiğinde indeksleme gerçekleşecek ve sitenin üst sıralarda görüntülenmesi sağlanacaktır. Bunun için sabırlı olunması, istikrarın sağlanması önemli başlıklar olarak yer edinmektedir.

SEO İşlemleri

SEO kısaltması arama motoru optimizasyonu olarak bilinmektedir. Gerekli teknik işlemler sürdürüldükten sonra SEO işlemleri tamamlanmış olmaktadır. >> SEO << konusunda düzenli içerik girişi ve kararlı bir çizgi izlenmesi önemli noktalardır. Düzenli içerik giren, alanında iyi, nitelikli, farklılık oluşturan siteler SEO anlamında daha başarılı bir yol haritası çizebilmektedir.

Sitenin Yol Haritasını Belirlemek

Siteler yayın hayatlarında yol haritaları belirleyerek o amaca yönelik uzmanlaşma sağlayabilmelidir. Sitenin yol haritasının belirlenmesinde sahip olunması gereken özellikler vardır. Site alt yapısı bu özelliklerin başında yer almaktadır. Sitenin düzenli bir şekilde yayın hayatını sürdürmesi gerek indexleme gerekse SEO açısından büyük avantajlar sağlayacaktır. Bu sebeple sitenin tasarımından yayın hayatına kadar birçok zaman diliminde sitenizin seo açısından iyi kurgulanmış olması önemlidir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları