Kaz Etinin Bilinmeyen Faydaları Nelerdir?
web-sitesi-fiyatlari
Tavuklar ve ördekler gibi kazlar da bir tür kümes hayvanıdır. Kaz otçul bir hayvandır. Kaz eti aynı zamanda yüksek protein içeriğine sahip bir besindir ve yağ içeriği de nispeten düşüktür.

Kaz Etinin Faydaları Nelerdir?

Kaz Etinin Faydaları Nelerdir?

Kaz, düşük yağ içeriğine sahip iyi bir protein kaynağıdır ve tavuğa benzemektedir. Kaz etindeki doymamış yağ asitlerinin içeriği de nispeten yüksektir, özellikle linolenik asit içeriği diğer etlerden daha fazladır, bu nedenle kaz eti yemek insan sağlığı için iyidir. Kaz yağının nispeten düşük bir erime noktası vardır ve dokusu yumuşaktır, sindirimi kolay bir türdür. 

Çok çeşitli amino asitler, proteinler, vitaminler, niasin, şeker, gibi elementler kaz etinde bulunmaktadır. Protein içeriği yüksektir ve kazın lisin içeriği yüksektir. Kaz eti tatlı bir ettir, cildi yenileyici etkiye sahiptir. Kaz özellikle boş gövdelidir ve kan eksikliği çekenler için uygundur. Doku daha yumuşaktır ve sindirimi kolay bir tür ettir, bu nedenle kaz eti, nispeten hasta olmayanlar için uygundur, kaz eti de bağışıklığı artırabilir ve kanser önleyici etkiye sahip olabilmektedir.

Kaz Eti Ne Sıklıkla Yenmelidir?

Kaz eti protein olarak yüksek olduğundan zararlı tarafları da bulunmaktadır. Kaz eti patlıcanla tüketilmemelidir aksi halde böbreklere ciddi zararlar verebilmektedir. Kaz eti 2 haftada bir yenilmektedir. Bu istisnadır çünkü kaz etini her gün tüketen bireylerde bulunmaktadır. Kaz etini, safra, obezite, yağlı karaciğer ve yüksek tansiyon gibi hastalıkları bulunan kişilerin yememesinde fayda bulunmaktadır.

Kaz Eti Nasıl Tüketilmelidir?

Kaz eti yemek tarifleri ve pişirilme şekilleri çok fazladır. Yöresel yemek tarifleri en çok tercih edilen şekilleridir. Kaz eti çoğunlukla haşlama ve kızartma olarak yapılmaktadır. Kaz etinin proteinini kaybetmemesi için çok fazla kızartılmamalı veya haşlanmamalıdır. Taze kaz suyu ve tadı çok güzel olmaktadır. Kaz eti özellikle lahana turşusu fasulye filizi, pırasa ve diğer yeşilliklerle çok güzel tüketilmektedir. Ayrıca kaz ciğerinin de yemekleri çok güzel olmaktadır. Kaz eti aynı zamanda değişik yapılara sahip garnitürlerle tüketilmektedir. Eti çok lezzetli ve güzel olduğu kadar faydalarıyla da ünlüdür.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları