Kariyer Danışmanı Nedir?
web-sitesi-fiyatlari
Kariyer danışmanı ''Mesleki anlamdan rehberlik eden kişi'' anlamına gelir. Bireyin eğitim ve kariyer anlamından yönlendirilmesini sağlar.

Kişilerin mesleklerini doğru seçmeleri, bir ömür boyu mutluluk getirir. Kariyer seçimi yaparken aslında bir ömür para kazanmak için yapılacak iş seçileceğinden bireylerin hayatını hem maddi hem manevi anlamda önemli ölçüde etkiler. İşte kariyer danışmanı bireylerin hayatında bu noktada girer. Kariyer danışmanı ''Mesleki anlamdan rehberlik eden kişi'' anlamına gelir. Bireyin eğitim ve kariyer anlamından yönlendirilmesini sağlar.

Kariyer Danışmanlığı Ne Kadar Sürer

Bireylerin hayatında kariyer danışmanının yeri ömür boyu devam eder. Kişinin kariyer hayatı bitse ve emekli olsa dahi sonrası için yapacağı seçimlerde de kariyer danışmanından rehberlik hizmeti alabilir. Kariyer danışmanlarının bu sebeple iş alanları oldukça geniştir. Çünkü kariyer danışmanının işi sadece iş ve eğitim konusunda değil, bireylerin boş zamanlarını belirleme, kariyer yolları, kariyer gelişimlerini planlama, bu süreçte yaşanılan zorluklara destek olma gibi çok yönlüdür.

Kariyer Danışmanları Danışan Adına Karar Verir mi?

Kariyer Danışmanları Danışan Adına Karar Verir mi?

Kariyer danışmanı mesleğini anlamak için öncelikle danışmanlığın ne demek olduğunun anlaşılması gerekir. Danışmanlar, danışanlarının hayatını kontrol altında tutmaz, ya da onların vermeleri gereken kararları onların yerine vermez. Danışanlarında farkındalık oluşturur, yol haritalarını gösterir ve gidecekleri doğru yolu seçmelerine yardımcı olur.

sisal

Severek Yapacağımız İşi Bulmamıza Yardım Eder mi?

Dolayısıyla bir danışman, danışanının yeteneklerine, becerilerine, aldığı eğitime göre yol haritaları çıkararak kişinin kendisini keşfetmesini sağlar.

Kariyer danışmanı bu işlerinin yanı sıra, iş hayatının getireceği engelleri ve fırsatları danışanlarına göstermeye çalışır. Yani kariyer danışmanı, severek yapacağınız işler bulup, sizin sevdiğiniz işi yaparken para kazanmanızı ve işinizde başarılı olmanızı sağlamaya çalışır.

Kariyer Danışmanları Neler Yapar?

Kariyer kişinin iş yaşamında en önemli simgedir. Doğru tercihler yapılmasında profesyonel yardım önemli yer tutar.

Kariyer danışmanlarının yaptıkları arasında şunlar sayılabilir;

• İş arama, kariyer hedefleri için araştırma yapar

• İş görüşmelerinde geçen süreçleri, mülakat eğitimlerini danışanlarına açıklar.

• Danışanlarının özgeçmişlerini usullere uygun düzenler.

• CV için gerekli aşamaları açıklar ve tamamlamasına yardım eder.

• Akademik hedefler oluşturur, hedeflerin gerçekleştirilmesi konusunda yardımcı olur.

• Gerekli durumlarda danışanlarının manevi problemlerinin çözülmesi konusunda yardımcı olur.

• Özetle bir kariyer danışmanı, kişinin iş hayatında ve kariyerinde yaşayacağı sorunları görmede, danışanını tüm konularda bilgilendirme görevlidir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları