İcralık Araba Nasıl Satın Alınır?
web-sitesi-fiyatlari
Borçlu kişilerin borçlarını ödemeleri konusunda büyük önem taşıyan icra ihalelerinden icralık araba almak, çeşitli avantajlar sağlamadı ve satın alınacak...

Borçlu kişilerin borçlarını ödemeleri konusunda büyük önem taşıyan icra ihalelerinden icralık araba almak, çeşitli avantajlar sağlamadı ve satın alınacak olan malın güvenilirliği konusunda devlet tarafından verilen güvende ile 2. el araba alımlarına oranla daha sağlıklı bir yöntem olarak dikkat çekiyor. Yapılan ihalelerin tamamı devlet güvencesi ve kontrolü altında gerçekleşiyor.

İcralık Araba İhalelerine Katılım Nasıl Yapılıyor?

İcralık Araba İhalelerine Katılım Nasıl Yapılıyor?

İcralık araba ihalelerine yalnızca ihale katılım bedelini ödeyerek ve nüfus cüzdanıyla ve kişinin isteği doğrultusundan bankalardan alınacak olan teminat mektubu ile katılınabiliyor.

İhaleler Nerede ve Kimler Eşliğinde Gerçekleştiriliyor? İcralık araba ihalelileri Yediemin otoparkı içerisinde gerçekleşiyor.

İhaleler kameralarla izlenmesinin yanı sıra;

• İcra müdürü,

• Tellal,

• Yediemin otopark yetkilileri,

• Polis eşliğinde gerçekleşiyor.

İcralık araba ihalelerinin güvenliği tamamen devlet tarafından sağlanıyor. Buna ek olarak ihaleye fesat karıştırılmasının hapis cezasına kadar gidebilen cezaları mevcuttur.

sisal

Araç Satış İhalesinde Birden Fazla Araç Satın Alınabilir Mi?

Açık artırma ile yapılan ihalelerin kurallarına uymak şartı ile herhangi bir kişi dilediği bütün ihalelere katılabilir ve dilediği kadar araç satın alabilir. Alıcılar ihaleye katılabilmek için teminat olarak hiçbir ödeme yapmakla yükümlü değiller.

İhale Sonrasında İhale Bedeli Ne Zaman ve Nereye Ödenir?

İhale sonrasında ihale bedeli, 6183 sayılı Kanun'un 85'inci maddesinin 4'üncü bendi gereğince, "satılan herhangi mal bedeli alınmadan teslim edilmez. Tahsil dairesi tarafından belirlenen mal bedelinin ihale gününü takiben üç gün içerisinde ödenmesi için mühlet verebilir" hükmüne yer verildiği biliniyor.

Satış sonrasında tanzim edilen araç satış tutanaklarında verilecek süre ile ilgili satışla yetkili ekibe verilmiş olup, satış bedelinin ödenmesi durumuyla ilgili süre talebinde bulunulması ve bu serinin satışı yapan komisyon tarafından satış tutanağında belirtilmiş olması gerekiyor.

İhale Başlangıç Fiyatı Nedir?

İhalenin açılışında belirlenen fiyat, aracın tahmini bedelinin %75'i kadardır. Teklif edilmiş olan değerde hiç alıcı çıkmaz ya da %75'in altında ise ilgili araç 1'inci artırma tarihini takiben 7'inci gün sonunda tekrar satışa çıkarılır. Yapılacak olan bu ikinci artırmada verilen bedel her ne olursa olsun satış yapılır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları