Hırslı Girişimci Jeff Bezos'un Başarı Hikayesi
web-sitesi-fiyatlari
Geniş alışveriş ve ulaşım ağı ile takdir alan Amazon sitesinin başarılı kurucusu hırslı girişimci jeff Bezos'un başarı hikayesi...

İnternetin en fazla kullanıldığı 2013-2020 yılları arası birçok alışveriş, blog, iş sektörleri kurulmuş e-ticaret alanında büyük bir atılım gerçekleşmiştir. Erken başlayanın çok kazandığı erken vazgeçenlerin ise pişman olduğu sanal alemde bir firma vardır ki dünyanın en fazla kazanan online alışveriş kuruluşu olmayı başarmıştır.

İşte o kazançlı ve etkileşimi en fazla olan şirket olan Amazon, Jeff Bezos tarafından kurulmuş ve hırs azim ile milyar dolarlık servete sahip olmuştur. Geniş alışveriş ve ulaşım ağı ile takdir alan Amazon sitesinin başarılı kurucusu hırslı girişimci jeff Bezos'un başarı hikayesi neydi?

Jeff Bezos Kimdir?

Jeff Bezos Kimdir?

Amerika'nın New Mexico eyaletinde doğan Bezos, sonrasında Houston'a taşınarak burada yaşamaya başladı. Küçük yaşlarda ailesinin geçimine katkı sağlamak isteyen Jeff, evinin arka bahçesini ve garajını bir mezatlığa çevirdi. Topladığı ikinci el ürünleri burada satarak ilk parasını kazanmaya başladı. Daha sonra ilgili olduğu bilim ve eğitim alanında kendini geliştirmek istedi ve iş yeri olarak kullandığı garajı bilimsel çalışma merkezine çevirdi. 

Hayatının en önemli dönüm noktası ise 1986 yılında seçkin öğrencilerin girdiği Princeton Üniversitesine kayıt olmasıydı. Burada elektronik ve bilgisayar üzerine ders aldı. Mezun olduktan sonra finansmanın kalbi Wall Street'te çalışmaya başladı. Başarısı sayesinde DE Shaw şirketinde başkan yardımcısı oldu. Ardından bir evlilik yaparak kendi işini kurmak istedi. Eşi ile birlikte Amazon adını verdikleri online alışveriş sitesini kurdu.

Amazon'un Kuruluş Hikayesi

Amazon'un Kuruluş Hikayesi

Girdiği her işte hırsı ve çalışma azmi sayesinde başarı elde eden Bezos, Amazon sitesinden sonra Blue Origins adlı uzay araştırma sitesini kurdu. İşleri giderek büyüyen ve yaptığı akıllı atılımlar sayesinde adını duyuran girişimci 2013 yılında Washington Post gazetesini satın aldı. 

Fakat başarı sürecinde ona destek olan eşi ile boşanma kararı alarak ilerleme sürecini az da olsa aksattı. İlk olarak kitap ve ufak dijital malzemelerin satışını yapan Amazon sitesi zamanla büyüyerek Bezos'un da ifade ettiği gibi 'Amazon Nehri kadar uzun' ürünlere sahip olan site zamanla en başarılı online e-ticaret devine dönüştü. Burada Jeff Bezos yatırımcı ve girişimcilere tavsiye olarak hırs, azim ve yenilikçilik sayesinde başarı elde etmenin çok kolay olduğunu vermiştir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları