Gemi Kaptanı Olmanın Şartları
web-sitesi-fiyatlari
Kişilerin gemi kaptanı olabilmeleri için öncelikle gemi kaptanı olmanın şartları kısmını bilmesi gerekmektedir.

Gemi Kaptanı Olmanın Şartları Nelerdir?

Üniversitede Güverte bölümü okuyup mezun olmak gerekmektedir. Güverte bölümünü okumak isteyen kişilerin sayısal bilgilerinin yüksek olması gerekmektedir. Gemi kaptanı olmak için engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması gerekmektedir. Üniversitelerin hazırlamış olduğu mülakatın geçilmesi gerekmektedir. İngilizce kısımları için yeteri kadar İngilizce bilgisine sahip olunması gerekmektedir. Bir senelik açık denizde gerçekleştirilmekte olan stajın tamamlanması gerekmektedir. Bu şartları yerine getiren kişiler gemi de dördüncü kaptan olarak işe başlamaktadırlar. Birinci kaptan olmak için yerine getirilmesi gereken başka konularda yer almaktadır.

sisal

Birinci Kaptan Olmanın Şartları Nelerdir?

Denizcilik için gerekli olan denizcilik İngilizce bilgisinin yeterli bir seviyede olması gerekmektedir. Yapılmakta olan uzak yol güverte zabitliği sınavından geçilmiş olması gerekmektedir.Gemide birinci kaptan olmak için yedi ya da on senelik bir tecrübeye sahip olunması gerekmektedir.

Uzak Yol Ve Yakın Yol Kaptanlığı Ne Demektir?

Ülkemizde kaptanlıklar gidebilecekleri mesafeye göre uzak yol kaptanlığı ve yakın yol kaptanlığı olarak ikiye ayrılmaktadır. Uzak yol kaptanlığının yapılabilmesi için uzak yol yeterliliğine sahip olunması gerekmektedir. Uzak yol kaptanlığı yapabilen kişiler her yerde ve bütün gemilerde çalışabilmektedirler. Yakın yol kaptanlığına sahip olan kişiler sadece yeterli oldukları noktaya kadar gidip gelebilmektedirler. Yakın yol kaptanlığı yapmakta olan kişiler iç denizler çalışmaktadırlar. Çalışabildikleri gemilerde sınırlı gemiler olmaktadır. Yakın yol kaptanlığı yapacak olan kişilerin denizcilik liselerinden mezun olmaları gerekmektedir. Aynı zaman da Denizcilik Müsteşarlığı’nın yapmış olduğu yeterlilik sınavının kazanılması gerekmektedir. Bu şartlara sahip olan kişiler gemi de uzak yol kaptanı veya yakın yol olmaktadır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları