Dünyanın En Yüksek 14 Binası
web-sitesi-fiyatlari
Dünyanın En Yüksek 14 Binasın sizler için araştırdık.

Modernleşen çağ, insan ilişkilerine olduğu kadar mimariye olan etkisi ile de biliyor. Geçen ve değişen zaman içinde binaların yapısı da oldukça değişmiştir. Artık dünyada, eskiden inşa edilen binalar ile yeni inşa edilen binalar arasında belirgin farklar bulunmaktadır. Bu binalar, uzunluğu ve yükseklikleri ile yenidünyanın en yüksek binaları arasında yerlerini almışlardır. Gelin, dünyanın en yüksek 14 binasını tanıyalım.

Cidde Kulesi

Cidde Kulesi

Cidde Kulesi, eski adıyla Kraliyet Kulesi; Suudi Arabistan’ın Cidde kentinin kuzeyine inşa edilen bir gökdelen projesidir. Bu gökdelen projesine aslında 2018 yılının Ocak ayında, hem de inşaatın yaklaşık üçte biri tamamlanmışken çalışmalara ara verilmiş. Dünyanın en yüksek binası olarak planlanan Cidde Kulesi’nin uzunluğu 1000 metre. Yapımının 2021’de biteceği düşünülen kule şimdiden fazlasıyla gözler önünde ve tasarımı göz kamaştırıyor.

sisal

Burj Khalifa

Burj Khalifa

Burj Khalifa, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde bulunan bir binadır. Bu bina, 2010 yılında inşasının tamamlandığından beri dünyanın en yüksek binası unvanına sahip olmuş. 828 metre yüksekliği ve 160 katlı olması Burj Khalifa’ya olan merakı arttırıyor. Kişiler, özellikle Dubai’yi panoramik olarak izlemek için belli bir ücret karşılığında manzaraya karşı yemek yemek üzere Burj Khalifa’ya çıkabiliyor.

Ebrac el-Beyt

Ebrac el-Beyt

Ebrac el-Beyt Kuleleri; Osmanlı mirası olan Ecyad Kalesi’nin yıkılıp yerine inşa edilen binalar kompleksinin adıdır. Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde bulunan bu kompleks, 601 metre yüksekliği ile Suudi Arabistan’ın en yüksek binası unvanını taşımaktadır. Ayrıca Dünyanın en yüksek ve en büyük oteli unvanını da bünyesinde taşımaktadır. Ayrıca bu kompleksin içinde dünyanın en büyük saati de bulunmaktadır. Açılışı 2011 yılında yapılan Mekke Kraliyet Saat Kulesi de dünyanın en yüksek binaları sıralamasında yer almaktadır.

Şanghay Kulesi

Şanghay Kulesi

ŞanghayKulesi; Çin’in Şanghay şehrinde bulunan ve 632 metre yüksekliği ile gözdolduran ve tam 127 katlı bir gökdelendir. Dünya’nın en hızlı asansörüne vedünyada bir yapıda bulunan en yüksek gözetleme güverstesine sahiptir.

Ping An İnternational Finance Centre

Ping An İnternational Finance Centre

Ping An İnternational Finance Centre; Çin’in Shenzhen şehrinde bulunan bir gökdelen binadır. 599.1 metre yüksekliği ve 115 katlı bir plan üzere tasarlanmıştır. Binanın inşası, 2017 yılında tamamlanmıştır. Cidde Kulesi’nin inşası ile birlikte adını, dünyanın en büyük 5.yüksek binası olarak duymaktayız. Ping an İnternational Finance Center’da ziyaretçiler için izleme katı, otel, alışveriş merkezi ve ofisler bulunmaktadır.

Goldin Finance 117

Goldin Finance 117

Yine Çin’de bulunan bu yapı, Tientsin şehrinde bulunmaktadır. 597 metre yüksekliği ve 128 katlı olarak inşası 2020 yılında tamamlanmıştır. Tientsin şehrindeki en yüksek binadır.

Lotte World Tower

Lotte World Tower

Güney Kore’nin Seul şehrinde bulunan Lotte World Kulesi, 2017 tamamlanmış olup, 554.5 metre yüksekliğinde ve 123 katı bulunan bir binadır. Ayrıca bina, Güney Kore ve OECD’deki en yüksek binadır. Binada, rezidans, otel, ofis ve panoramik izleme alanları bulunmaktadır.

Özgürlük Kulesi

Özgürlük Kulesi

Amerika’nın New York eyaletinde bulunan Özgürlük Kulesi, 541 metre yüksekliğe sahiptir. 104 katlı bir bina olan Özgürlük Kulesi’nin inşaatı 2014 yılında tamamlanmıştır. Bina, Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Amerika, Batı Yarımküre ve Asya dışındaki en yüksek bina olma unvanına sahiptir.

CTF Finance Center

CTF Finance Center

CTF Finance Center, Çin’in Guangzhou şehrinde bulunan ve 530 metre yüksekliğe sahip bir gökdelendir. Bu gökdelen tam 111 katlıdır. Açılışı 2016 yılında yapılan bina, Çin’in en yüksek üçüncü binasıdır.

Tianjin CTF Finance Center

Tianjin CTF Finance Center

Yine Çin’in Tientsin şehrinde bulunan bir bina olan Tianjin CTF Finance Center binasının inşası 2019 yılında tamamlanmıştır. 530 metre yüksekliğe sahip binada 98 kat bulunmaktadır.

Taipei 101

Taipei 101

Tayvan’ın Taipei kentinde inşa edilen bina 508 metre yüksekliğe sahiptir. 101 katı bulunan binanın açılışı 2004’te yapılmıştır. Açılışı yapıldığı yıl, yani 2004 ve 2010 yılları arasında; Burj Khalifa’nın inşasına kadar dünyanın en yüksek binası unvanına sahip olmuştur.

Şanghay Dünya Finans Merkezi

Şanghay Dünya Finans Merkezi

Çin’in Şanghay kentinde bulunan binanın 2008 yılında inşası tamamlanmıştır. Şanghay’daki en yüksek ikinci bina unvanına sahip olan bina, 492 metre yüksekliğindedir. Binada 101 kat bulunmaktadır.

China Zun

China Zun

Çin’in Pekin şehrinde bulunan China Zun, Pekin’deki en yüksek bina unvanına sahiptir. 2018 yılında inşası tamamlanan binanın yüksekliği 528 metredir. Ayrıca binada 108 kat bulunmaktadır.

Şanghay Dünya Finans Merkezi

Şanghay Dünya Finans Merkezi

Çin’in Şanghay kentinde bulunan binanın 2008 yılında inşası tamamlanmıştır. Şanghay’daki en yüksek ikinci bina unvanına sahip olan bina, 492 metre yüksekliğindedir. Binada 101 kat bulunmaktadır.

Uluslararası Ticaret Merkezi

Uluslararası Ticaret Merkezi

Hong Kong’da2010 yılında inşa edilen bina 484 metre yüksekliğindedir. 118 katlı bina, Hong Kong’daki en yüksek binadır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları