Çocuklarda Sosyal Medya Kullanımı Nasıl Olmalıdır?
web-sitesi-fiyatlari
Günümüzün en büyük problemi olan sosyal medya ve internet kullanımı işleri kolaylaştırdığı gibi çokta zorlaştırıyor.

Çocuklar ve ebeveynlerin internet ortamında rahatça dolaşıp sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmaları sosyolojik bakımdan tehlikeli bir durum olsa bile aynı zamanda zararlı şahıslar tarafından da çokça kullanılan ve tuzak için oldukça ideal bir ortam haline geldi. Ailelerin rahatça çocuklarının eline telefon vermesi ve onların adına hesaplar açması anormal bir durum mudur?

Süre Kısıtlaması

Süre Kısıtlaması

Çocukların eline telefon, tablet ve bilgisayar verip yalnız bırakmak tehlikeli bir durum olduğu kadar onlardan teknolojiyi koparmakta bir o kadar tehlikelidir. Bu sebeple çocuklara bilinçli bir ebeveyn kuralına uyarak ne teknolojiden uzaklaştırmak ne de onları tamamen yalnız bırakmak gerek doğrudur. Çocuk ile kaliteli vakit geçirmenin avantajına ondan önce ailesi bilmeli ve diğer işlere daha fazla zaman ayırmak yerine çocuğa daha fazla zaman ayırmak çok önemlidir.

sisal

İkinci Çocuk İçin Zamanı Olmalı

İkinci veya üçüncü çocuk için kesinlikle doğru bir zaman gereklidir. İlk çocuğa verilen yoğun ilgi yerini zamansız bir şekilde diğer kardeşlere bırakıp ondan esirgenmemeli ve kesinlikle sosyal medya gibi interneti negatif kullanmaya neden olacak vakit meşgaleleri altında çocuk ezilmemelidir.

Oyuncaklar ve Çizgi Filmler İle Oyalamayın

Her ne kadar sosyal medya kullanımı sürekli münakaşa malzemesi olsa da çizgi film ve oyuncaklar da çocuklar için oyalanma sebebi olmamalıdır. O halde çocuk için geriye ne kalıyor? Onunla resim yapmak ve oyun oynamak, bir şeyler anlatmak, hikayeler anlatmak kısacası sürekli iletişim kurmak önemlidir.

Tıpkı sosyal medya gibi bir süre sonra çizgi filmlerin ve oyuncaklarında çocuğun hayal dünyasını tekdüze bir hale getirdiği saptanmış bu nedenle çocuğa ne yetişkin gibi davranıp her şey anlatılmalı ne de hafife alınıp ekran önüne terk edilmemeli sorumluluk duygusu aşılanmalı sosyal iletişimi kuvvetlendirilmelidir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları