Çin’de su altından geçen en uzun tünelin açılışı yapıldı
web-sitesi-fiyatlari
Çin’de su altından geçen en uzun tünelin açılışı yapıldı

Shanghai yakınlarındaki bir gölün 20 metre altında bulunan altı şeritli bir otoyolda 10 kilometre boyunca yol almak, Çin’de ülkenin en büyük su altı tünelinin, dört yıl süren ve birkaç milyar avroya mal olan çalışmaların ardından açılmasıyla artık mümkün hale geldi.

Çin’de gerçekleştirilen bu yapıt, ülkenin su altından geçen en uzun tüneli olarak gerçek bir teknolojik başarı anlamına geliyor. Shanghai’nin yakınındaki Taihu Gölü’nün altından geçen altı şeritli otoyol, tam olarak 10,79 kilometre ve ülkenin en uzun su altı otoyolu. Norveç’teki Royfast Tüneli’nden 3 kilometre kadar daha kısa ancak daha geniş…

En önemlisi de tüneli su geçirmez hale getirmek için yeni tekniklerin ve gölün altında 20 metre derinliğe kadar kazmak için seferber edilen müthiş aygıtların kullanılması sayesinde, çalışmaların 4 yıl gibi görece kısa sürede bitirilmiş olması. Şantiyeden sorumlu girişimin başkanı Wang Tongzhou, tünel için kullanılan 16 metre boyundaki kazıcının bütünüyle Çin yapımı olduğunu ve bundan böyle ülkede tünel kazmak için yabancı yapımı tünel kazıcı aygıtlara gereksinim duyulmayacağını açıkladı.    

Öte yandan Çin’de, şu anda birbirinden devasa bir dizi altyapı çalışmaları sürdürülüyor. Bunlardan biri, Beijing’in banliyösünde yapılmakta olan ülkenin en uzun tüneli. Bir başkası da Shanghai’dakinden daha da büyük dev bir su altı tüneli ki, bu kez Boha Denizi altından 123 kilometrelik bir yol kat etmek söz konusu olacak. Bu çalışmanın maliyeti ise 32 milyar avro olarak tahmin ediliyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları