Chrome’da Klavye Kısayolu Devre Dışı Bırakma
web-sitesi-fiyatlari
Google Chrome'da belli bir klavye kısayolu hoşunuza gitmediyse bu kısayolu devre dışı bırakmak oldukça kolaydır. İşte birkaç adımda uygulayabileceğiniz Chrome'da klavye kısayolu devre dışı bırakma yolu.

Bilgisayar kullanıcı birçok işlem için klavye kısayolları kullanır, böylelikle bir uygulama içinde zaman kazanırken yapılan işler daha verimli hale gelir. Ancak uygulamaların varsayılan kısayolları her kullanıcı için uygun ve pratik değildir. Bilgisayar kullanıcıları ya bu kısayolları kişiselleştirir ya da tamamen kısayolları devre dışı bırakmak ister. Google Chrome'da belli bir klavye kısayolu hoşunuza gitmediyse bu kısayolu devre dışı bırakmak oldukça kolaydır. İşte birkaç adımda uygulayabileceğiniz Chrome'da klavye kısayolu devre dışı bırakma yolu.

Chrome'da Klavye Kısayolları

Chrome'da Klavye Kısayolları

Günümüzde en çok kullanılan tarayıcı olan Google Chrome birçok klavye kısayolu ile kullanıcılara kolaylık sağlar. Sekme ve pencere kısayolları, yeni pencere ve sekmeleri açmanızı kolaylaştırır, belli bir sekmeye ve pencereye hızlıca geçişi sağlar, mevcut pencere ve sekmelerinizi kolaylıkla kapamanızı sağlar. Özellik kısayolları, Google Chrome kullanışınızı daha verimli hale getirir, Adres Çubuğu, Web sayfası kısayolları ve fare kısayolları Chrome tarayıcısında en hızlı şekilde dolaşmanızı ve işlerinizi gerçekleştirmenizi sağlar.

sisal

Klavye Kısayollarında Yaşanan Sorunlar

Klavye kısayolları vakit kazandırıcı ve kullanışlıdır, ancak başka bir uygulamanın ve tarayıcının kendi kısayollarını bazen olumsuz anlamda etkileyebilir. Bir web uygulaması kullanıyorsanız, Chrome aynı kısayolları kullanıyorsa bahsi geçen web uygulaması ile etkileşime girmekte zorluk yaşarsınız. Bu durumda Chrome'da klavye kısayolu devre dışı bırakma işlemini yapmanız gerekir.

Chrome'da Klavye Kısayolu Devre Dışı Bırakma Nasıl Yapılır?

Google Chrome'da klavye kısayolu devre dışı bırakma için tarayıcı üzerinde bir ayar alanı bulunmamaktadır, en iyi yöntem bir uzantı kullanmaktır.

Bu iş için yapılması gereken işlemlerin adımları şunlardır:

1- Google Chrome'u açın, uzantılardan Shortkeys uzantısını Chrome'a ekle düğmesine tıklayarak ekleyin.

2- Uzantıyı ekledikten sonra tarayıcının sağ üst kısmında uzantılar sekmesinden uzantı sekmesine tıklayın seçeneklere ulaşın.

3- Uzantı ayarlarından ilgili alana devre dışı kalmasını istediğiniz kısayolu yazın, "Hiçbir Şey Yapma" ibaresini seçin ve sonrasında ekleye tıklayın.

4- Devre dışı kalmasını istediğiniz kısayol devre dışı kalacak listesine eklenir, en son olarak ayarları kaydedin.

5- Seçenekler panelinden çıkın ve Google Chrome tarayıcısını yeniden başlatın.

Böylelikle kullanmak istemediğiniz Chrome klavye kısayollarını devre dışı bırakmış olacaksınız.

Klavye Kısayollarından Tamamen Kurtulabilir miyim?

Chrome tarayıcısında klavye kısayollarını tamamen devre dışı bırakamazsınız, ancak seçtiğiniz kısayolları devre dışı bırakabilir veya değiştirebilirsiniz. Tarayıcı zaman zaman kısayolları çalıştırabilir, bu sorundan kurtulmanın yolu klavye kısayollarını kısıtlayabilen özel bir komut dosyasıyla AutoHotKey gibi bir uygulama kullanmaktır. Bu zahmetli yol için daha üst düzey bir kullanıcı bilgisi gerekir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları