Bilinçaltının Bilinmeyen Sırları
web-sitesi-fiyatlari
Beyni, vücudu yöneten bir bilgisayar gibi düşünürsek bilinçaltı ise bilgisayarın yazılım programıdır.

Bilinçaltı Nedir

 Bilinçaltı biz farkında olmasak bile bilincimiz dışında çalışan, bedenimizdeki kasları istemsiz yöneten, gece uyurken bile bütün vücut fonksiyonlarımızı çalıştıran, 5 duyu organımızla algıladığımız her şeyi tek tek kaydeden beynimizin bir parçasıdır. Yani bilinçaltının bir hard disk görevini gördüğünü söylemek yanlış olmaz. Gerekli yada gereksiz olduğunu bilmeden her detayı kaydedebilecek bir kapasitesi vardır. Beyni, vücudu yöneten bir bilgisayar gibi düşünürsek bilinçaltı ise bilgisayarın yazılım programıdır.

     Bilinçaltı yazılımları insanın kişiliğini, karakterini belli eder. Büyüdüğünüz ortam bilinçaltını etkileyen ve tetikleyen çok önemli bir detaydır.

sisal

Bilinçaltı Nasıl Çalışır

Bilinçaltının doğru yanlış ayırt etmeksizin her şeyi hafızasına kaydettiğini belirtmiştik. Yani siz bilinçaltınıza hangi mesajı gönderirseniz bilinçaltı sizi ona ulaştırmak için elinden geleni yapacaktır. Diyelim ki bir şirkete iş görüşmesine gideceksiniz. Kendinizi sürekli “olmayacak!” “beni kesinlikle işe kabul etmeyecekler” şeklinde telkin ettiğiniz zaman, bilinçaltı bunun olumsuz bir şey olduğunu anlamayacak ve o işe kabul edilmemeniz için elinden geleni yapacak. Ama sürekli olumlu şeyler düşünüp, bu işe alınacağınızı kendi kendinize dahi konuşmuş olsanız bile işe alınmanız için size her yolu gösterecektir. Asıl mantık bir işin olumsuz olduğunu düşünseniz bile sürekli olarak o işin olacağını kendinize söyleyip bunu bilinçaltına inandırdığınız takdirde o sizi istediğiniz yere ulaştıracaktır.

Bilinçaltını Etkili Kullanma Yöntemleri

Öncelikle hayalinizi ve hedefinizi söyleyip bunu başarabileceğinize kendinizi inandırın. Sorun ve problemlerinize olumlu çözümler bulmayı hedefleyin. Her ne kadar olumlu problem olmasa da, ne olumsuz problemden bile olumlu sonuçlar çıkarabilin. Problemi sürekli olumsuz olarak düşünürseniz bilinçaltı bu problemin sonucunun olumsuz olması gerektiğini düşünüp sizi olumsuzluğa itecektir. Olumlu düşünmek her zaman önemlidir, özellikle bilinçaltı işin içine giriyorsa her olumsuzluğa olumlu yönden bakabilmek önemlidir. 

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları