Banka Döviz Faiz Oranları
web-sitesi-fiyatlari
Türk Lirası birikimlerinin günden güne eridiğini gören yatırımcılar banka döviz faiz oranları araştırmalarını devam ettiriyorlar.

Banka Döviz Faiz Oranları

Son günlerde döviz kurlarındaki hareketlilik artmış durumda, birikimlerini değerlendirmek ve korumak isteyen yatırımcılar da yatırım fırsatlarını araştırırken bu döviz hareketine duyarsız kalamıyor. Yatırım uzmanları yatırımcılara pozisyonlarını korumalarını ve döviz yükselişi devam ederken döviz alımı yapmamalarını önerse de, Türk Lirası birikimlerinin günden güne eridiğini gören yatırımcılar banka döviz faiz oranları araştırmalarını devam ettiriyorlar.

Vadeli Döviz Hesabı Nedir?

Vadeli Döviz hesapları, bankaların müşterilerine sundukları avantajlı bir mevduat hesap türüdür. Birikimlerini döviz satın alarak değerlendirmek isteyen müşteriler, satın aldıkları dövizleri belli bir mevduat süresi boyunca bankaların tespit ettiği faiz oranlarıyla vadeli döviz hesaplarında değerlendirebilir. Böylelikle hem döviz kurundaki yükselişlerden kazanç sağlarken hem de sabit bir faiz geliri elde ederler.

Vadeli Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Vadeli Döviz hesabından kişisel banka müşterileri yararlanabileceği gibi şirketler de faiz gelirli döviz hesabı açabilir. Vadeli Döviz Hesabı açmak son derece basittir, bankaların şubelerinden işlem yapılabileceği gibi mobil uygulamalarda yeni hesap açma seçeneklerinden vadeli döviz hesabı anında açılabilir.

Hesap açma alt limitleri döviz cinsine göre ve bankalara göre değişebilir, dolar için genelde 1000 USD dolar değerindeki birikimler vadeli döviz hesabında değerlendirilebilir. Birikimlerini vadeli döviz hesabında değerlendiren banka müşterileri böylelikle risksiz bir gelir elde etme imkanı kazanırlar. Banka döviz faiz oranları sabit bir getiri imkanı sağlıyor.

Vade Süreleri ve Vade Sonu İşlemleri

Döviz mevduat hesaplarında 1 ay, 3 ay, 6 ay, 12 ay vade ile döviz birikimleri değerlendirilebilir, bunun yanında 32 günden 400 güne kadar kırık vadeli hesap değerlendirme seçenekleri de bulunmaktadır. USD, EUR, GBP, JPY, CHF, RUB, SEK, SAR,NOK, CAD, DKK, AUD, MTL ve UD cinsinden satın aldığınız dövizleri Vadeli Döviz Hesabı'nda değerlendirebilirsiniz.

Vade Sonu Seçenekleri ise şunlardır:

1- Anapara Temdit: Anaparanız yenilenir, faiz tutarı istediğiniz hesaba geçer.

2- Anapara ve Faiz Temdit: Vade sonları hesabınız aynı vade ve faiz oranıyla yenilenir.

3- Koşullu Temdit: Belirlenen tutar dilediğiniz hesaba aktarılır, kalan meblağ yenilenir.

4- Temdit Etmesin: Anapara ve faiz tutarları belirlenen hesaba aktarılır, bu süreçten sonra hesap kapatılır.

Bu seçenekleri değerlendiren yatırımcılar hem döviz yükselişlerinden kazanç sağlarken hem de faiz geliri elde ederler.

Döviz Faiz Oranları Ne Kadar?

Eylül 2020 tarihinde banka döviz faiz oranları şöyle: vadeli döviz hesabına en yüksek faiz oranını Burgan Bank veriyor. Burgan Bank döviz hesabı olan müşterilerine yüzde 2,75 faiz oranı sunuyor. Vadeli döviz hesabına en çok faiz oranı veren diğer bankalar ise Odeabank ile Fibabanka. Fibabank döviz vadeli mevduat hesabına yüzde 2,25 faiz verirken, Odea Bank döviz hesabı olan müşterilerine yüzde 1.70 faiz sunuyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları