Audi, elektrikli modeller için Çin’de yeni fabrika kuruyor
web-sitesi-fiyatlari
Dünya elektrikli otomobil pazarına yön veren Çin, yeni bir yatırıma daha ev sahipliği yapacak. Audi tarafından yapılan açıklamada, yerel elektrikli üretim portföyünün genişletilmesi için Audi FAW NEV Company Ltd. ile önemli bir dönüşüme girildiği açıklandı.

Bu kapsamda Çin’de Premium Platform Electric (PPE) adı altında tam elektrikli Audi-modelleri üretim tesisi inşa edilecek.

Dünya elektrikli otomobil pazarına yön veren Çin, yeni bir yatırıma daha ev sahipliği yapacak. Audi tarafından yapılan açıklamada, yerel elektrikli üretim portföyünün genişletilmesi için Audi FAW NEV Company Ltd. ile önemli bir dönüşüme girildiği açıklandı. Bu kapsamda Çin’de Premium Platform Electric (PPE) adı altında tam elektrikli Audi-modelleri üretim tesisi inşa edilecek.

sisal

CEO Markus Duesmann, Audi FAW NEV Company’nin Audi’nin Çin’deki elektrikli araca yönelme stratejisinde temel bir rol oynadığını ve bu yönde ilerleme isteğinde olduklarını söyledi. Audi'nin Çin Bölümü Başkanı Jürgen Unser de Audi FAW NEV Company ile birlikte Çin’de mevcut e-taşıt sektörüne yeni atılımlar getireceklerini söyledi.

Audi ortak girişimi ve partneri FAW, geçtiğimiz aylar süresince yoğun hazırlıklar yaptıktan ve Çin makamlarından gerekli ruhsatları aldıktan sonra Changchun’daki yeni fabrikayı hemen inşa etmeye hazır durumda olacak. Söz konusu tesiste yılda 150 bin adet karbon nötr elektrikli araç üretilecek.

2024 yılı sonuna değin Changchun’a 150 hektarlık bir alan üzerinde tam elektrikli Audi modelleri üretecek çok modern bir fabrika binası yükselecek. Tam dijitalleşmiş yöntemlerle işleyecek fabrikada etkinlik ve sürdürülebilirlik birinci planda olacak. Changchun’daki fabrika, sadece tam elektrikli Audi-modelleri çıkaracak ilk üretim tesisi olacak. 

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları