Araba Alırken Nelere Dikkat Edinilmelidir?
web-sitesi-fiyatlari
Birçok araba seçeneği arasından hangi arabayı alacağınız ve hangi arabanın daha kaliteli olduğu konusunda merak ettiğiniz her şeyi, ''araba alırken nelere dikkat edinilmelidir?'' başlıklı yazımızda sizler için anlattık.

Araba Alırken Nelere Dikkat Edinilmelidir?

Araba Alırken Nelere Dikkat Edinilmelidir?

Araba almak herkesin hayalidir. Fakat araba almak konusunda bazılarımız tecrübe sahibiyken bazılarımızın ise konu hakkında pek bilgisi bulunmamaktadır. Araba alırken birçok kritere dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu kadar çok araba seçeneği arasından hangi arabayı alacağınız ve hangi arabanın daha kaliteli veya düzgün olduğu konusunda merak ettiğiniz her şeyi, ''araba alırken nelere dikkat edinilmelidir?'' başlıklı yazımızda sizler için anlattık. Araba almayı düşünüyorsanız bu yazı sizlere çok yardımcı olacaktır.

Araç Alırken Dikkat Edinilmesi Gerekenler

Araç Alırken Dikkat Edinilmesi Gerekenler

Araç alırken dikkat edinilmesi gereken birçok faktör bulunmaktadır. Herkesin araba alma sebebi, alabileceği araba modeli veya aracı kimden/nereden alacağı farklılık göstermektedir. Araba alırken nelere dikkat edinilmelidir? Sizler için şu şekilde sıraladık:

1) Kullanım Amacı

Araç alırken ilk düşünülmesi ve değerlendirilmesi gerekilen kriter aracı neden alacağınızdır. Aracı iş için mi seyahat için mi kullanacağınız, arabanın marka ve modelinde ve fiyatında bir takım farklılıklar doğurur. Alacağınız arabayı kısa mesafede mi kullanacaksınız yoksa uzun mesafede mi? Aile arabası mı almayı düşünüyorsunuz yoksa alacağınız aracı iş için mi kullanacaksınız? Hızlı mı olmalı güvenli mi? Konfor seçenekleri nasıl olmalı? Bütün bu sorulara cevap verdikten sonra hangi modelde bir araba alacağınıza karar verebilirsiniz.

2) Bütçe

Herkesin hayali en güzel araca sahip olmaktır. Fakat ne yazık ki bütçe konusunda hayal ettiğiniz araçlar sizleri biraz zorlayabilir. Bu sebeple araba alırken, bütçenizin ne durumda olduğunu gözden geçirmeniz gerekmektedir. Öyle ki arabaların masrafı yalnızca satın almakla bitmemekte, bunlara ek olarak; aracın vergisi, sigortası, yıllık bakımı veya akaryakıt masraflarına yapılacak harcamalar gibi bir takım masraflar da çıkmaktadır. Bu sebeple bu masrafların hepsini düşünerek bir bütçe planı oluşturmanız gerekmektedir.

Bütün bunların dışında aracı teslim almadan önce kesinlikle tamamen hasarsız olup olmadığını kontrol ettirmeniz gerekmektedir. Satın aldığınız araca verdiğiniz paranın karşılığını alabilmek için bütün bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

İkinci El Araç Alırken Nelere Dikkat Edinilmelidir?

İkinci El Araç Alırken Nelere Dikkat Edinilmelidir?

Her ne kadar sıfır araç almak istesek de çeşitli sebeplerden dolayı ikini el araçlar da tercih edilebiliyor. İkinci el araç pazarında sıfır araç almaya oranla daha tehlikelidir ve bu sebeple de daha dikkatli olmak gerekir. Alacağınız aracın bu zamana kadarki ruhsat sahiplerinin sayısını ve aracı alacağınız kişide aracın kaç yıl süreyle kaldığını bilmek oldukça önemlidir. Aynı zamanda aracın fiziki durumu, herhangi bir hasarı olup olmadığı bilinmeli veya mekanik durumu ve motor kontrolü yapılmalıdır ve araç güvenilir bir firmadan alınmalıdır.

''Araç alırken nelere dikkat edinilmelidir?'' yazımızda sizlere doğru ve en iyi aracı nasıl alacağınız konusunda yardımcı olmaya çalıştık. En iyisine sahip olmak istiyorsanız bu faktörlere mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları