Amortisörlerden Elektrik Üretimi
web-sitesi-fiyatlari
Amortisörden elektrik üretimi ile elektrikli araçlarda yer alan enerji sorununun ortadan kaldırılması planlanıyor. Amortisörlerden Elektrik Üretimi kullanılarak enerji sorununu çözme.

Amortisörden elektrik üretimi ile elektrikli araçlarda yer alan enerji sorununun ortadan kaldırılması planlanıyor. Dünyada elektrikli otomobil üreticileri tarafından belirli enerji sınırlamasına karşın, Kayseri'de yaşayan Elektrik Mühendisi Ergün Karadurdu tarafından çözüm üretildi. Test aşamasında olan bu buluş ise amortisörlerden elektrik üretimi kullanılarak enerji sorunu halledilecek. Bunun şarj süresine çok büyük etkisi olacağı biliniyor. Birçok ürün geliştirerek bu anlamda yararlı cihazlar geliştiren Karadurdu, test aşamasını başarıyla tamamlarsa ismini dünyaya duyuracak.

Yakıtta %35 Tasarruf

Yakıtta %35 Tasarruf

Amortisörden elektrik üretimine katkı sağlayan Karadurdu tarafından yine elektrikli araçlar için tasarladığı 5 parçalı düzeneği ilk olarak kendi aracında test etti. Dizel otomobillerde bu anlamda %35 tasarruf yapmayı başardı. Otomobil tamircilerinin ihtiyacı olan 6–24 volt buji test cihazı ve kontrol kalemi gibi faydalı cihazlar bulunuyor. Son dönemde ise en çok konuşulan icat amortisörlü elektrik kaynağıdır.

sisal

Amortisör İle Çukur ve Tümsekten Enerji Üretimi

Amortisör İle Çukur ve Tümsekten Enerji Üretimi

Araçların bazı bozuk yollardan geçerken ürettikleri sarsıntıyı elektriğe dönüştürmek için amortisörlerden yararlanılıyor. Bu özellik Audi tarafından geliştirildi, sarsıntının elektriğe dönüştürülmesi sağlandı. Prototipi elektromanyetik amortisör olduğundan dolayı çok konforlu sürüş sağlıyor. eROT sistemi amortisörden elektrik üretimini sağlıyor.

Amortisörden Nasıl Elektrik Üretilir?

Amortisörden Nasıl Elektrik Üretilir?

Otomobilin sarsıntıda hareket etmesi ile oluşan kinetik enerjinin üretilmesi sonucu, hidrolik amortisör tarafından emilim ile kayboluyor. eROT sisteminde ise bu enerji kaybolmuyor ve elektrik motorlarının yardımıyla elektrik enerjisine dönüşüyor.

Sarsıntı için;

• Tümsek

• Çukur

• Yokuş yukarı

• Yokuş aşağı

• Viraj

Bu şekilde sarsıntının sağlanması adına ortamın oluşması önemlidir. Aracın seyir halinde ilerlerken her şekilde sarsıntı yaşaması muhtemeldir.

Ne Kadar Elektrik Üretiliyor?

Ne Kadar Elektrik Üretiliyor?

Kurulan bu sistem ile 100–150 W elektrik üretilebilir. Yolun durumuna göre 613 W yüksekliği test etmiştir. Yere dik değil paralel olarak uygulanan amortisörler dar alan kaplıyor. Alandan tasarruf sağlayarak, bagaj alanını genişletiyor. Oldukça cazip olanaklar sunan eROT sistemi için çalışmaların seri üretime geçmesi planlanıyor. Elektrikli otomobillerin geliştirilerek daha fazla km yol gidilmesi sağlanacak. Bu anlamda yapılan son gelişmeler arasında en yeni ve umut vadeden gelişme eROT sistemdir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları