Yeni Windows Ekosistemi
web-sitesi-fiyatlari
Apple’ ın ekosistemine hepimiz aşinayız.

Bütün Apple cihazları (iPhone, iPod, iPad, Mac Book vs) bir uyum içinde çalışırlar ve bunların hepsinin arasında dosya ve bilgi paylaşımı yapılması oldukça kolaydır. Apple’ ın bir avantajı da, özellikle iPhone tarafında, donanımları da kendinin üretiyor olması. Micorosft ise, yeni çıkarttığı Windows 10 ile tıpkı Apple gibi bütün cihazlarını tek bir çatı altında toplamak istiyor.

Hem XBOX, Hem PC

Windows ekosisteminde en çok öne çıkan iki unsur oyun konsolu olan XBOX ve işletim sistemi olan Windows. Microsoft, büyük bir kitle olan oyuncu kitlesini, hem konsol hem de PC tarafında kendi tarafında çekip, bu marketten büyük paralar kazanmanın peşinde. Aynı zamanda yeni çıkarttığı Surface serisi tabletleri ile de, masa üstünde var olan bütün uygulamaların hepsinin tabletler ve son adımı ile de mobil cihazlar üzerinde de çalışması ile de kendi ekosistemini sağlam bir şekilde kurmaya devam ediyor. Peki bunun avantajı ney? Çok basit bir örnek ile, artık XBOX oyun konsolunda oynanan oyunlar, Windows yüklü PC’ lerde de oynanabilecek. Fakat burada Microsoft bir engel ile karşılaşıyor. PC’ ler genel kullanım için üretilmiş olan cihazlar. Ve donanımları da buna göre genel olarak konsollardan daha yüksek. Yani XBOX için yapılmış bir oyun rahatlıkla PC üzerinde oynanabilecekken PC de Windows için yapılan bir oyunu bir XBOX oyun konsolunun donanım yetmezliğinden dolayı açamaması olası bir ihtimal.

Ekosistemler İyidir

Telefon pazarını Android ile Google’ a ve IOS ile Apple’ a kaptıran Microsoft, PC işletim sistemi pazarındaki liderliğinin en büyük etkeni olan oyuncuları can elinden vurarak, yine Pazar payını arttırmanın peşinde. İlerleyen günlerde yaptıkları hamlelerin ne kadar başarılı olduğunu göreceğiz.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları