Sigaranın Bilmediğiniz 5 Zararı
web-sitesi-fiyatlari
Sigara uzun yıllar sağlığa zararı öğrenilememiş bir tütün mamulüdür. Öyle ki bir dönem sağlık açısından yararlı olduğuna dahi inanılmıştır. Ancak bilimin ilerlemesiyle herkesçe bilinen bazı zararları ortaya çıkmasıyla birlikte herkes tarafından bilinmeyen zararları da vardır. İşte bu zararlardan beş tanesi...

1. Nörolojik Rahatsızlıklar

Nörolojik Rahatsızlıklar

Sigara her ne kadar çoğu insanca alakası olmadığı savunulacak da olsa beyne dahi zarar vermektedir. Gerçekten beyin felci, Alzheimer ve Demans gibi rahatsızlıklar sigara içen kimselerde çok daha sık görülür ve bu riskin sigaradan dolayı arttığı ispat edilmiştir.

2. Tat Alma ve Koku Alma Duyusunda Bozukluklar

Tat Alma ve Koku Alma Duyusunda Bozukluklar

Sigara kullanımı, tat alma ve koku alma duyusunu da ciddi ölçüde yıpratan bir özelliğe sahiptir. Bundan dolayı sigara içen bir kişi ne yediği yemekten tam olarak keyif alabilir ne de sevdiği kokuları doya doya içine çekebilir. Üstelik sigara içenlerin çevrelerine yaydığı kötü koku da cabasıdır.

sisal

3. Mesane Kanseri Riski Artar

Mesane Kanseri Riski Artar

Sigara, tahmin edileceği üzere vücudun en alakasız görülen organlarında dahi ciddi tahribatlara yol açabilmektedir. Bu tahribatlardan bir tanesi de idrar kesesi olarak da bilinen mesanedir. Sigara içen kimselerde mesanenin de yapısı bozularak kanser hücrelerinin üremesine imkan tanınmaktadır.

4. Şeker Hastalığına Davetiye Çıkarılır

Şeker Hastalığına Davetiye Çıkarılır

Sigaranın bilinmeyen bir diğer zararı ise kan şekerini dengeleme özelliği gösteren insülin hormonunu baskılıyor olmasıdır. Gerçekten bu hormonun baskılanması ile kan şekeri daima yüksek seyredecek ve nihayetinde şeker hastalığı ortaya çıkacaktır.

5. Bebeklerin Sağlığını Etkiler

Bebeklerin Sağlığını Etkiler

Sigara tüketiminde en sakıncalı insan grubu hamile kadınlardır. Başta nikotin olmak üzere pek çok zararlı madde bebeğin sağlığına ciddi zararlar verir. Aynı zamanda anne sütünün besleyici özelliğinin azalması da sigaradan dolayı olur.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları