Oyun Motorları ve Önemi
web-sitesi-fiyatlari
Bir oyun, her ne kadar basit olarak görülse, hatta zararlı olarak bile düşünülse de, aslında çok karmaşık ve zor tasarlanan yazılımlardır.

1. Günümüzün En Meşhur Oyun Motorları

Günümüzün En Meşhur Oyun Motorları

Yerli bir firma olan CryTek' in ürettiği CryEngine, Epic Games' in ürettiği her oyunda mutlaka karşımıza çıkan Unreal Engine 4, EA Games tarafından Battlefield için üretilen fakat sonra FIFA, NFS gibi oyunlarda da kullandığı FrostBite, ve Bethesda Softworks firmasının Skyrim ve Fallout serisinde kullandığı Creation Engine. Şu an da oyun dünyasında en çok kullanılan oyun motoru ise genel bir ortalama ile Unreal Engine 3. UE 4 daha yeni çıktığı için bu motoru kullanan çok fazla oyun bulunmamakta. Ayrıca İnternet Tarayıcısı tabanlı oyunlar yapmaya imkan tanıyan Unity de son bir kaç senede kendisinin belirli bir pazar payı edinmiş durumda.

2. Geçmişten Günümüze Oyunlar

İlk bilgisayarlar çıktığında hepimiz hayran hayran oyunlara bakmıştık ve iç geçirmiştik. Hatta o zamanlar bilgisayara ilgi duymaya başlayan gençleri hepsinde “bir oyun nasıl yapılır ki” gibi bir soru işareti oluşmuştu. Bu ilgiyi devam ettirenler ise hep bir oyun yapma hayali kurmuşlardı. Evet 2 boyutlu grafikleri ile Mario' da bir oyun, sistemleri zorlayan gerçekçi grafikleri ile Crysis de. Peki bu oyunları birbirlerinden ayıran, birinin bu kadar gerçekçi iken diğerinin bu çizgi film tarzı olmasının sebebi ne? Evet teknoloji, arada ki yıllar cevap bu. Ama teknoloji ile gelişen ve değişen oyun değil, aslında oyun motorları.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları