Kutlanan İlginç Bayramlar
web-sitesi-fiyatlari
Dünyada her ülkede genel bilinen ve kutlanan günler kadar farklı ve diğer ülkelere göre değişik gelen günler kutlanıyor. Nerdeyse her ülkede kutlanan yeni yıl, ülkenin bağımsızlık günü, sevgililer günü, anneler günü gibi özel kutlanan günler olsa da, ilginç günlere rast gelinmekte. Örneğin, kara kedi günü, el yıkama günü, kurbağaların korunma günü kadar kulağa ilginş gelen fakat kutlanan günler vardır.

1. Juliet'in Doğum Günü

Juliet'in Doğum Günü

İlginç seslense de, her sene 16 eylül tarihinde İtalyanın Verona şehrinde Jülyetin doğum günü kutlanıyor. Bu ilginç gün bir nevi genç yazarların kutladığı festivaldir. Karnaval tarzında hazırlanan bu gün özel olarak yazarlara"Scrivere per amore" ödülü veriliyor. Farklı gösteriler ve ilginç kostümler turistler tarafından ilgi görmekte.

2. Teşekkür Günü

Teşekkür Günü

Ocak ayında bazı ülkelerde yılbaşı kadar ilgi gören başka bir gün daha kutlanmakta. 11 Ocak"İntenational Thank You Day" olarak kutlanan ve yılın en"kibar" günü olarak bilinen günüdür. Bu gün herkes en yakınlarına ve hatta tanımadıkları insanlara bile teşekkür ediyor.

sisal

3. Çikolata Günü

Çikolata Günü

1995 senesinden itibaren kutlanmaya başlanan Dünya Çikolata Günü fransızların ilgi gösteriği günlerden biridir. Her sene temmuz ayının son cuma günü kutlanıyor.

4. Gülüş Günü

Gülüş Günü

Bu gün genellikle bazı ülkelerde "Kandırma Günü" olarak da kutlanıyor. 1 Nisan tarihinde kutlanan bu gün herkes birini kandırmaya çalışır. Yalana inanan kişiler yalan söyleyene farklı hediyeler bile veriyor.

5. Zombi Yürüyüşü

Zombi Yürüyüşü

Bir nevi Halloween bayramını hatırlatan bu gün Kanada da kutlanıyor. Şehrin merkezs okaklarında yürüyen zombi görünümlü insanlar Michael Jackson'un Thriller şarkısında olduğu gibi dans etmeye çalışıyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları