Küresel Isınmanın 5 Sebebi
web-sitesi-fiyatlari
Küresel ısınma 21. yüzyılın gelişmiş dünyasının en önemli sorunları arasında yer alıyor. Aşırı enerji tüketiminin ve iklim değişikliklerinin ağırlıklı olarak sebebiyet verdiği küresel ısınmanın oldukça çeşitli nedenleri mevcut. Bunlardan 5 tanesini bilmek, bu konuda biraz daha bilinç sağlamaya yardımcı olacaktır.

1. Sera Etkisi Dünyayı Isıtıyor

Sera Etkisi Dünyayı Isıtıyor

Atmosferdeki stratosfer katmanında yer alan gazlar ve su buharı doğal bir sera etkisine yol açarak, dünyanın ısı dengesini bozuyor. Ancak sera gazlarının önemli bir yönü de mevcut. Eğer onlar olmasa idi gece gündüz ısı farkı nedeniyle dünyamızda yaşam bitebilirdi.

2. İklim Değişiklikleri Küresel Isınma Sebepleri Arasında

İklim Değişiklikleri Küresel Isınma Sebepleri Arasında

İklimin küresel bazda değişiyor olması küresel ısınmayı oldukça etkileyen ana faktörler arasında yer alıyor. Zira sanayi ve sınma teknolojilerinde kullandığımız aşırı enerji, iklimi etkiliyor. İklim değiştikçe dünyamız ısınıyor. Enerji tasarrufu bu bağlamda, dünyamızın geleceği için oldukça önemli.

sisal

3. Ozon Tabakasının İncelmesi

Ozon Tabakasının İncelmesi

Ozon tabakasının sürekli olarak incelmesi küresel ısınmanın en önemli sebepleri arasında yer alıyor. Bilim insanları ozon tabakasının bu şekilde incelmeye devam etmesi durumunda dünya için kötü sonuçlar doğurabileceğini söylüyorlar.

4. Aşırı Enerji Kullanımı

Aşırı Enerji Kullanımı

Aşırı enerji kullanımı küresel ısınmaya sebep olurken, insan sağlığını da kötü etkiliyor.Alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarının sayısı arttıkça, dünya için küresel ısınmanın oluşturduğu tehdit yüksekliği de azalacak.

5. Kloroflorokarbon gazları Dünyanın Düşmanı

Kloroflorokarbon gazları Dünyanın Düşmanı

Sprey gazları, bilgisayar temizleme gazları gibi üretim seçeneklerine sahip olan klloroflorokarbon gazlar, dünyanın geleceğini inanılmaz ölçüde tehdit ediyor.Bütün küresel ısınmanın %22'sine bu gazların neden olduğu bilim adamlarınca tahmin ediliyor. Yapılan araştırmalar ilerledikçe alternatif çözümler üreten bilim adamları, küresel ısınmanın daha az tehdit oluşturması için tasarrufun ve gaz kullanımlarının azaltılmasının önemine dikkat çekiyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları