Kemik Ağrılarının 5 Nedeni
web-sitesi-fiyatlari
İnsanların bedenlerinde oluşan kemik ağrılarının farklı nedenleri olabiliyor. Kimi zaman ani bir hareket, kimi zaman aşırı yorgunluk kimi zamanda fizyolojik nedenlerden kaynaklanabiliyor.

1. Kireçleme

Kireçleme

Orta yaş grubu ile daha ileri ki yaşlarda olan insanlarda ortaya çıkan bir sorundur. Kireçleme kemik ağrılarının en çok ortaya çıktığı durumdur. Bu sorun eklemlerde bulunan kıkırdakların zarar görmesi ve yıpranması durumunda ortaya çıkar.

2. Kemik Erimesi

Kemik Erimesi

İnsan vücudundaki kemikler belli bir yaşa kadar sürekli olarak kendisini yeniler.Ancak insanlar yaşlanmaya başlayınca kemiklerin yenilenme hızı da düşer. Bu aşamadan sonrada kemik erimesi sorunu ortaya çıkar. Kemiklerin ağrımasının en önemli nedenlerindendir.

sisal

3. Ergenlik Ağrıları

Ergenlik Ağrıları

Ergenlik döneminde gençlerde oluşan ağrılar kemiklerin hızlı büyümesinden kaynaklanıyor.Kemik uçları ağrıları olarak da bilinen ağrılardır. Hızlı büyüme evresinde bu ağrıların oluşması son derece normaldir.

4. D Vitamini Eksikliği

D Vitamini Eksikliği

Yaşam standartları nedeniyle güneş ışığını yeterince alamama ve dengeli beslenmeme sonunda kişilerde D vitamini eksikliği ortaya çıkabiliyor. Kalsiyum ve D vitamini eksikliğinde de kemik ağrıları ortaya çıkabiliyor. Kemikler için son derece önemli olan D vitamininin ve kalsiyumun eksik olması eklem ve kemikler açısından büyük bir sorun olarak ortaya çıkıyor.

5. Kemik İltihabı

Kemik İltihabı

Kemiklerin ağrımasının bir diğer nedeni de kemik iltihabıdır. Vücutta ortaya çıkan ya da dışarıdan giren birtakım mantar ve bakteriler kemiklere bulaştığında kemik iltihabına neden oluyor. Bu tarz bakteri ve mantarların kemiklere doğal olarak ulaşabilmesi zor olsa da derin kesik ya da yaralanmalar sonucunda daha kolay bir şekilde kemik iltihabına neden olabiliyorlar.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları