Günde Kaç Saat Uyku İdealdir
web-sitesi-fiyatlari
Mutlu bir günün sırrının iyi ve sağlıklı bir uykudan geçtiği bilinir. Peki günde kaç saat uyku güzel bir günün kapılarını aralıyor?

Uyursan, hemen büyürsün gibi lafları yetişkinlik dönemine kadar sıkça duymuşuzdur. Büyümenin ve gelişmenin bir parçası haline gelen uyku, vücut sağlığının temel taşlarını oluşturmaktadır. Bu yüzden günde kaç saatlik uykunun ideal olduğu bilinmeli ve ne eksik ne de fazla uyumalıdır.

Uykumuzu Düşünen Vakıf – Uyku Vakfı

Düzenli bir uykunun, sağlıklı ve bireylerin yetişmesinde etkili olduğu görüşü kabul görmüş olmalı ki bunun için ABD Ulusal Uyku Vakfı kurulmuştur. İlerleyen ve gelişen bireylerin, toplumun da kilit taşlarını oluşturduğu düşünüldüğünde, uykunun önemi yadsınamaz. Uyku Vakfı, belirli gruplandırmalar yaparak ideal uyku süresini sizin için söylüyor. 

2. Bebekler İçin

Bebekler İçin

Bebeği için en ideal uyku süresini merak edenler için yeni doğan bebeklerde; 14 – 17 saat arası uykunun ideal olduğu biliniyor. Ancak 11 ile 13 saat de yeterli olabilmektedir. Daha büyük bebekler içinse 12 ve 15 saat arası ideal kabul ediliyor. Bebeklerin 18 ve 19 saatten fazla uyumaması gerektiği önemle belirtiliyor.

sisal

3. Çocuklar İçin

Çocuklar İçin

Ufak yaştaki çocuklar için (1-5 yaş) 10 ile 15 saatlik uykunun ideal olduğu biliniyor. 14 saatten fazla süren uyku ise tavsiye edilmiyor. 5-13 yaş aralığındaki çocuklar içinse 9 ila 11 saatlik uyku ideal. 7 saatten az ve 12 saatten fazla uyku önerilmiyor.

4. Gençler İçin

Gençler İçin

Ergenliğin baş gösterdiği yaşlar olan 14 ve 18 yaş grubu aralığında 8 ve 10 saatlik uyku aralığı ideal olarak tanımlanıyor. Yine 6-7 saatten az ve 11 saatten fazla uyunmaması gerekiyor. 18 ve 25 yaş grubu için de yine bu saatler baz alınabilir.

5. Yetişkinler ve Yaşlılar İçin

Yetişkinler ve Yaşlılar İçin

25 ve 64 yaş grubu için 7-9 saatlik uyku ideal kabul edilirken, ileri yaş grubu olan yaşlılar için (65 yaş üstü) 7-8 saatlik bir uyku tavsiye ediliyor. 5 saatten az veya 9 saatten fazla uyku tavsiye edilmiyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları