Evlerde Kullanabileceğiniz 5 Pratik Bilgi
web-sitesi-fiyatlari
Ev işleri, bayanların her gün uyguladığı yöntemlerle doludur. Temizlik, süpürge, toz alma, yemek, bulaşık, çamaşır, ütü ve bunun gibi daha bir sürü yapılacak iş olduğunu var sayarsak, bütün gün yapılacaklar listesi bitmeyecektir. Kadınların bu işlerini kolaylaştırmak, püf noktalarını bulmak ya da pratik bilgiler edinmek, işlerini bir nebze olsun rahatlatabilecektir.

1. Fırın Temizliği

Fırın Temizliği

Fırın yemekleri oldukça lezzetli olmaktadır. Ama bir o kadar da temizliği zordur. Fırındaki kötü kokuları yok etmek için, bir tencereye sirkeli su yapın ve fırında iyice kaynatın. Böylece kokular yok olacaktır. Diğer bir konu da fırın içindeki oluşan yağ artıklarıdır. Bunları gidermek için ise süngere karbonat döküp hafif ıslatarak temizlerseniz, fırın içerisindeki pisliklerden kurtulmuş olursunuz.

2. Yağ Şişelerinin Temizliği

Yağ Şişelerinin Temizliği

Yağ şişeleri boşalınca temizlemek çok zordur. Bulaşık makinesine atıp yıkadıktan sonra, kaynak su yapıp, şişenin içerisine karbonat atarsanız ve şişeyi çalkalayınca yağlardan arınmış olacaktır.

sisal

3. Kristalleri Parlatmak

Kristalleri Parlatmak

Kristalleri bulaşık makinesinde yıkadıktan sonra sirkeli suda bekletmelisiniz. Böylece tekrar durulanan kristallerin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.

4. Ayna Ve Cam Temizliği

Ayna Ve Cam Temizliği

Camlarda ve aynalarda temizlik için kullanılan en güzel yöntem, gazete kağıtlarını buruşturup elinize göre bez gibi yapıp, sirkeli suyla güzelce silmek olacaktır.Sirkeli su karışımını bezle silip, kurulama işlemini gazete kağıdıyla yaparsanız daha kolay olacaktır.

5. Elde Bulaşık Yıkamak

Elde Bulaşık Yıkamak

Günümüzde bulaşık makineleri olduğu için, genelde elde bulaşık yıkamak artık tarihe karışmıştır. Yine de elde yıkama yapmak isteyenler için en pratik yöntem,süngerle ya da bezle bulaşık yıkamak yerine, eski naylon çorapları kullanmak tercih edilebilir. Bir kaç tane kullanılmayan naylon çorabı elinize uygun kesip, üst üste koyun ve bez gibi dikin. Göreceksiniz süngerden çok daha kullanışlı olacaktır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları