En İyi 5 Teknolojik Gelişme
web-sitesi-fiyatlari
Yeni bir ürünün üretilmesini sağlayan her türlü buluş teknolojik gelişme olarak adlandırılmaktadır. Elde olan malzemelerle yeni bir ürün elde etmektir. Teknoloji ;bir sanayi kolu ile ilgili yapım yöntemlerini kullanıp, araç ve gereçleri geliştirme yöntemidir. Teknolojik demek ise teknoloji ile ilgili olan her şeyi kapsamaktadır. Çağ değiştikçe teknoloji de gelişmektedir. Zaten teknoloji her zaman için bir gelişim ve değişim sürecindedir. Hayatın her alanında da kullanılmaktadır.

1. 3D Yazıcı

3D Yazıcı

3D yazıcı baskı yönteminin en gelişmiş halidir. Local Motor şirketinin 3D ile bastığı araba bunu en gerçek örneğidir. Bu örnek bu yazıcının ne kadar gelişmiş ve teknolojik olduğunu göstermektedir. 3D yazıcı teknolojisinde değişik malzeme ve şekiller kullanılarak geniş endüstri kollarına hizmet vermektedir. 3D baskı yöntemi kullanılarak oluşturulan kafatası ve omurilik parçaları, ihtiyacı olan hastalarda kullanılmaya başlanmıştır. Bir tek sanayi sektöründe değil yiyecek sektöründe de kullanılmaya başlanmıştır.

2. İnsansız Hava Aracı (Drone)

İnsansız Hava Aracı (Drone)

Drone, bilim kurgu filmlerindeki çekimleri yukarıdan çekmek için kullanılan teknolojik bir alettir. Ve maliyetinin yüksek olmasından dolayı herkesin görebileceği ya da kullanabileceği bir alet değildi. Fakat günümüzde her alanda aktif olarak kullanılmaktadır. Drone en çok askeri alanda kullanılmaktadır. Yukarıdan çekim yapma özelliğine sahip olduğu için haber sektöründe de yaygındır.

sisal

3. İnsan Gibi Robot

İnsan Gibi Robot

Japon teknolojisinin en mükemmel teknolojisi olan insansı robot. Adı Chihira Aiko olan robot insanlara sağlık alanında yardımcı olmak için yapılmış bir robottur.İnsan şeklindedir ve insani hareketler sergilemektedir.

4. Uçan Araba

Uçan Araba

Yapımı Viyana olan uçan araç normal araçlar gibi trafikte de kullanılabilen bunun yanı sıra havadayken 200 km hız yapabilen bir uçan araçtır.

5. Kendiliğinden Bağlanan Ayakkabı

Kendiliğinden Bağlanan Ayakkabı

Otomatik bağıcıklı bir ayakkabıdır. Arka tarafındaki mekanizma sayesinde bağcıkların kendiliğinden bağlandığı bir sistemdir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları