En İlginç 5 Spor Dalı
web-sitesi-fiyatlari
Çoğu kişinin bilmediği ama gerçekten var olduğuna inanması zor, fazlasıyla ilginç ve bulunduğu coğrafyaya göre popülaritesi olan birçok spor vardır. Bunlardan bazıları Korfball, florboll, limbo pateni, curling ve peynir yuvarlama sporlarıdır.

1. Erkek ve Kadın Oyuncular Bir Arada: Korfball

Erkek ve Kadın Oyuncular Bir Arada: Korfball

4 kadın, 4 erkek oyuncunun oluşturduğu takımın rakip takımın korf denilen, sepete benzer yüksek potasına topu atmayı amaçladığı, kapalı alanda, çimde, kumda ve suda her yaştaki kadın ve erkeğin oynayabileceği bir oyundur. Topa sahip olan oyuncu topla koşamaz ve topu süremez. Bu özelliğinden dolayı korfbol oyuncusu rakibini gölge gibi takip etmelidir.

2. Florbol

Florbol

Türkiye'de henüz fazla tanınmayan, fedarasyonu bulunmayan 5 saha oyuncusu ve bir kaleci ile sopa ve topla oynanabilen florbol Kuzey Avrupa ülkelerinde en popüler spor dallarından biridir. Florboll 40x20 metre ebadında plastik ve parke kaplı bir alanda oynanır.

sisal

3. Tehlikeli Bir Spor: Limbo Pateni

Tehlikeli Bir Spor: Limbo Pateni

Çeşitli kategorileri olan en ünlü dalı otomobilin altına girerek paten yapmak olan bu spor Çin ve Hindistan gibi ülkelerde oldukça yaygındır. Aniket Chindak 45 saniyede tam 57 arabanın altından paten kayarak geçmiş, Hindistan'da "harika çocuk" lakabını almış ve böylece bu ilginç sporu duyurmuştur.

4. Curling

Curling

4 kişilik takımların 46 m uzunluğundaki buz pistindeki sarı ve kırmızı taşları merkezdeki daireye taşımasını amaçlayan Curling oyununda 10 setlik müsabaka sonunda en çok taş taşımış olan takım kazanır.

5. Peynir Yuvarlama

Peynir Yuvarlama

Yerel bir peynir cinsi olan silindir şeklindeki Double Gloucester peyniri sağanak yağmura ve çamura aldırmadan yamaçtan aşağıya deli gibi koşarak, yuvarlanan yarışmacılar tarafından bitiş çizgisine yaklaşmadan yakalanmaya çalışılır. Bu ilginç spor İngiltere'nin Brockworth kentinde 200 metre yüksekliğindeki Cooper's tepesinde her yıl festivali geleneksel olarak yapılır ve yüzlerce kişi katılır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları